Κύπριος επιστήμονας σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στη Νέα Υόρκη

Ο πρώτος επιστήμονας που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στη Νέα Υόρκη είναι Κύπριος. Πρόκειται για τον Νίκο Αντωνιάδη, Αν. Βοηθό Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο St. John`s της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει βραβευθεί επανειλημμένα για τη συμβολή του σε διεθνείς ακαδημαϊκές έρευνες και μελέτες στο Πολιτικό Μάρκετινγκ, και οι οποίες έχουν εκδοθεί από έγκριτους εκδοτικούς οίκους.

Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο St. John στη Νέα Υόρκη του ανέθεσε το σχεδιασμό και διδασκαλία του Πολιτικού Μάρκετινγκ, ενός σχετικά νέου κλάδου, τον οποίο πολύ λίγοι επιστήμονες στον κόσμο έχουν τη γνώση και την εμπειρία να υποστηρίξουν. Ως επίσημη μέρα έναρξης του υπό αναφορά μαθήματος έχει οριστεί η 26η Αυγούστου 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της ύλης του μαθήματος αποτελούν οι διεθνείς ακαδημαϊκές μελέτες του Νίκου Αντωνιάδη, και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιευτεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο συμπατριώτης μας ανέφερε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή για τον κάθε επιστήμονα να του ανατίθεται ο σχεδιασμός και διδασκαλία ενός τέτοιου εγχειρήματος, ειδικά στο ανώτατο επίπεδο μόρφωσης και σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ.
Παράλληλα, και σε συνέχεια διαφόρων μελετών που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, Κύπρο, Ιταλία, Νορβηγία και αλλού, διεξήγαγε ακαδημαϊκή έρευνα μεταξύ των Αμερικανών πολιτικών, η οποία έγινε αποδεκτή για δημοσίευση από έγκριτο ακαδημαικό περιοδικό των ΗΠΑ και από έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο το Springer Publishers, US.

Τα ευρήματα της υπό αναφορά μελέτης καταρρίπτουν το μύθο της πολιτικής διαφήμισης, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη διεθνή πολιτική επικοινωνία και τις εκστρατείες των κομμάτων (κυβερνήσεων και πολιτικών).

Πέραν της δημοσίευσης, το πιο πάνω ακαδημαϊκό περιοδικό και εκδοτικός οίκος ζήτησαν από το Δρα Αντωνιάδη να παρουσιάσει τα αποτελέσματα “ως οδηγό προς τα δυο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ” (Δημοκρατικών και Ρεπουπλικανών), σε ειδικό συμπόσιο αφιερωμένο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Όπως ο ίδιος εξήγησε στο ΚΥΠΕ, το πιο πάνω “Μοντέλο” αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ανατρέποντας το πολιτικό σκηνικό επικοινωνίας, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και διεθνώς.

Λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, το πολιτικό μοντέλο επικοινωνίας του Νίκου Αντωνιάδη "καλεί" τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ και όχι μόνον, να προσαρμόσουν ανάλογα την επικοινωνιακή τους στρατηγική, ώστε να μπορέσουν να επηρεάσουν θετικά την κοινή γνώμη, με το “Μοντέλο” να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και να συνοψίζεται στην πιο κάτω φράση: Η επικοινωνία στην πολιτική πρέπει πάντα να είναι “με το λαό, από το λαό, για το λαό” (Abraham Lincoln, 1863).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:03

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Σήμερα υπάρχει υποχώρηση της Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ευρώπη, είπε ο Πάπας
15:40
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού
14:11
Σε 49 σημεία θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μονάδες δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test κορονοϊού
13:44
ΕΔΕΚ: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ αποδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις
13:25
Σ.Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα τα οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος
13:04
Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ
12:51
Λαμβάνονται μέτρα για τερματισμό της ρύπανσης σε περιοχές της Κύπρου, είπε ο Κ. Καδής
12:29
Χωρίς μάσκα και αρνητικό τέστ δεν μπαίνει κανείς στις τάξεις δηλώνει στο ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας. Στόχος τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή
12:10
Αυστραλία: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται
11:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand