Κούσιος: Βασική επιδίωξη της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η διάρρηξη του αδιεξόδου

Βασική επιδίωξη της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η διάρρηξη του αδιεξόδου που προκαλούν οι δηλώσεις και οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς, με στόχο την εξεύρεση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.


Τόνισε ότι για τον σκοπό αυτό επιβάλλεται πάρα πολύ καλή προετοιμασία, ενόψει και της σύγκλησης της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Brand News", ο κύριος Κούσιος είπε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αυριανή επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, για καλύτερο συντονισμό και επίτευξη των κοινών στόχων Αθηνών και Λευκωσίας. Πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι μόνο μέσω του διαλόγου και της συνέχισης της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μπορεί να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η βάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας πρέπει να είναι, οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα έξι σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες, καθώς και οι έως τώρα συγκλίσεις στο τραπέζι του διαλόγου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός φθάνει στην Κύπρο αύριο το πρωί για διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αναχωρήσει από το νησί νωρίς το απόγευμα με προορισμό το Ισραήλ.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2021 - 01:15

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.