Συμφώνησαν Υπ.Εσωτερικων και Δ.Σ ΡΙΚ για το νεο οργανόγραμμα και περιθωριακά ωφελήματα

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Ανδρέας Φράγκος είχε το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή στον οποίο μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για την έγκριση του νέου οργανογράμματος του ΡΙΚ.

Η λήψη της απόφασης αυτής, ομόφωνα, τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κύριος Φράγκος, κάνει πράξη τα όσα έχει υποσχεθεί το Δ.Σ. από την πρώτη ημέρα διορισμού του στους ανθρώπους του ΡΙΚ.

Ο κύριος Φράγκος εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα του Δ.Σ. του ΡΙΚ για την άμεση υπογραφή της συμφωνίας των Περιθωριακών Ωφελημάτων. Τέλος ευχαρίστησε ξανά τον Υπουργό Εσωτερικών για το χρόνο που αφιέρωσε τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών για να βοηθήσουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του ΡΙΚ. Θερμές ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και όλων των Μελών Δ.Σ. απηύθυνε ο κ. Φράγκος προς τον Αν. Γενικό Διευθυντή κ. Γρηγόρη Μαλιώτη και σε όλη την Διευθυντική ομάδα για την καθοριστική συμβολή τους στην όλη προσπάθεια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια το ΡΙΚ βρισκόταν αντιμέτωπο με τρία ακανθώδη προβλήματα, που αποτελούσαν τροχοπέδη τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του όσο και για το ίδιο το προσωπικό του. Μετά από 5 μήνες έντονων διεργασιών, σημείωσε ο κύριος Νουρής, στις οποίες έχουν εμπλακεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και οργανώσεις, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ για αυτά τα συγκεκριμένα θέματα.

Ο κύριος Νουρής χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε χθες βράδυ από το Δ.Σ. του ΡΙΚ τόσο των προτεινόμενου από το Υπουργείο Εσωτερικών, οργανογράμματος όσο και της συμφωνίας για τα περιθωριακά ωφελήματα των υπαλλήλων. Υπέμνησε ακόμη ότι η εξέλιξη αυτή μαζί με την καταρχήν συμφωνία ανέγερσης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων για το ΡΙΚ, δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξήρε τη συμβολή των συντεχνιών για τη σημερινή κατάληξη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συντεχνίες δεν θα αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσυπογράψουν τόσο το οργανόγραμμα, που δημιουργεί προϋποθέσεις αξιοποίησης του συνόλου του έμψυχου δυναμικού του ΡΙΚ περιλαμβανομένων και των αορίστου χρόνου υπαλλήλων αλλά και τη συμφωνία για τα περιθωριακά ωφελήματα, αποκαθιστώντας μια χρονίζουσα αδικία.

Καταληκτικά ο κύριος Νουρής ευχαρίστησε το Δ.Σ, τις συντεχνίες και τους συνταξιούχους υπαλλήλους για την ιώβεια υπομονή τους και διαβεβαίωσε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί την υλοποίηση της υποχρέωσης της κυβέρνησης, απέναντι στους ανθρώπους και εργαζόμενους στο ΡΙΚ αλλά και τον κυπριακό λαό για μια υγιή και έγκυρη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων έγινε το ΡΙΚ, με αφορμή το τραγούδι "Ελ Ντιάπλο"
21:26
Ικανοποίηση εξέφρασε ο Επίτροπος Ρέιντερς για την πρόθεση της Κύπρου να διορίσει Ευρωπαίους Εισαγγελείς
20:36
272 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:26
Εύκολη νίκη για ΑΕΛ και πρωτιά!
20:25
Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Πασινιάν
19:47
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της επικείμενης άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο
19:06
Με ζημιές ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ΧΑΚ
19:00
Πρόγραμμα παραχώρησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Μπόλντον (Βίντεο)
18:54
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησαν μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
18:52
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand