Δήλωση πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη μετά την υιοθέτηση του ψηφίσματος 2506

Τη σημασία της παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο όσο η σημερινή ανώμαλη κατάσταση εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς και «τη σημασία της εμπλοκής των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή εντάσεων, με απειλές χρήσης βίας και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Με δήλωση του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβη Ανδρέας Μαυρογιάννη, που διάβασε έξω από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρέτισε την ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος 2506, με το οποίο ανανεώθηκε για ακόμη έξι μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

«Θεωρούμε την παρουσία και τη λειτουργία της δύναμης απαραίτητες για τη διατήρηση της ηρεμίας και για την επικράτηση των συνθηκών που συμβάλλουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος που καθυστερεί για πολλά χρόνια», είπε ο Κύπριος μόνιμος αντιπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι μία μικρή, ευέλικτη και αποτελεσματική δύναμη διατήρησης της ειρήνης που λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και του έδωσε την απαιτούμενη συγκατάθεση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP. Ενώ ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Σ.Α., όπως και τον ΓΓ του ΟΗΕ, για την υποστήριξη και κατανόησή τους.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα μέγιστα για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατό, για την επανένωση της χώρας μας και την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής», υπογράμμισε ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:09

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand