Δήλωση πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη μετά την υιοθέτηση του ψηφίσματος 2506

Τη σημασία της παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο όσο η σημερινή ανώμαλη κατάσταση εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς και «τη σημασία της εμπλοκής των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή εντάσεων, με απειλές χρήσης βίας και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Με δήλωση του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβη Ανδρέας Μαυρογιάννη, που διάβασε έξω από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρέτισε την ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος 2506, με το οποίο ανανεώθηκε για ακόμη έξι μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

«Θεωρούμε την παρουσία και τη λειτουργία της δύναμης απαραίτητες για τη διατήρηση της ηρεμίας και για την επικράτηση των συνθηκών που συμβάλλουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος που καθυστερεί για πολλά χρόνια», είπε ο Κύπριος μόνιμος αντιπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι μία μικρή, ευέλικτη και αποτελεσματική δύναμη διατήρησης της ειρήνης που λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και του έδωσε την απαιτούμενη συγκατάθεση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP. Ενώ ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Σ.Α., όπως και τον ΓΓ του ΟΗΕ, για την υποστήριξη και κατανόησή τους.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα μέγιστα για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατό, για την επανένωση της χώρας μας και την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής», υπογράμμισε ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ακάρ: Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας εδραιώθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο
09:52
Γενικός Ελεγκτής: Άκουσα με έκπληξη τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ -Δεν μπορούν κρατικοί αξιωματούχοι να υιοθετούν τα επιχειρήματα ιδιωτικής εταιρείας
09:19
Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία ανανέωσης της σύμβασης για τη διαχείριση των αεροδρομίων ήταν διάφανη και νόμιμη
08:46
Σολτς: Τα δημοψηφίσματα στις ουκρανικές περιοχές είναι απάτη
07:57
Κασουλίδης: Το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται
07:55
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε στην Κούβα ο κυκλώνας Ιαν
06:36
Βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Κόσοβο
06:28
Προσήλωση Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
06:26
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό
06:24
Δένδιας: H Ελλάδα είναι ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
06:23
ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεχτη η οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ
06:21
Μεγάλες ζημιές σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του αγωγού Nord Stream της Ρωσίας στη βαλτική θάλασσα
06:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand