ΚΕ για Έκθεση Γενικού Ελεγκτή:Παραλανητικές ή και ψευδείς εντυπώσεις

Την αντίδραση της Κυβέρνησης προκάλεσε η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που αφορά τις δραστηριότητες του Προεδρικού κατά το 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεν υπάρχουν κανονισμοί για τους συμβούλους-συνεργάτες στην Προεδρία και για τους Επιτρόπους.
Αναφέρεται ότι δέκα ειδικοί συνεργάτες, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας έλαβαν διακόσιες-ογδόντα-εννέα χιλιάδες ευρώ. Οι αμοιβές των Συμβούλων-Συνεργατών στο Προεδρικό κυμάνθηκαν από δεκα-επτά χιλιάδες-τετρακόσια ευρώ μέχρι σαράντα-επτά χιλιάδες.
Στις συστάσεις της, η Ελεγκτική Υπηρεσία επισημαίνει ότι σε προηγούμενες επιστολές εισηγήθηκε όπως θεσπιστούν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, νομικό πλαίσιο και κανονισμοί, αναφορικά με την αμοιβή και τα άλλα ωφελήματα των Επιτρόπων και Ειδικών Συμβούλων του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Γενικός Ελεγκτής εισηγείται την αγορά υπηρεσιών για κάλυψη των αναγκών σε συμβούλους, βάσει καθορισμένων διαδικασιών με δημοσιοποίηση ονομάτων, προσόντων, θέσης και αμοιβής όσων επιλέγονται.

KE

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή βασίζονται σε μη επαρκώς διευκρινισμένη πληροφόρηση ή και σε γενικεύσεις.
Είναι λυπηρό αλλά και απαράδεκτο, υπογραμμίζει, να δημιουργούνται παραπλανητικές ή και ψευδείς εντυπώσεις.
Ο κύριος Προδρόμου επισημαίνει ότι για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, δίδεται στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση του Προϊστάμενου Διοίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Θεοδόση Τσιόλα, με πλήρη στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν το ανυπόστατο των σχολιασμών.
Ο κύριος Τσιόλας αναφέρει ότι η πρακτική που ακολουθείται για τη μη ύπαρξη κανονισμών για τους συμβούλους στην Προεδρία και τους Επιτρόπους, αφορά την αγορά υπηρεσιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βάσει της συμφωνίας με τη Βουλή για επιλογή συγκεκριμένων συνεργατών.
Αναφέρει, ακόμη, ότι το αίτημα του Γενικού Ελεγκτή να γίνεται προκήρυξη θέσεων δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η ίδια πρακτική ακολουθείται από τον Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές και τους Υπουργούς.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:35

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
ΚΑΤΑΛΑ: " Το καλύτερο είναι ότι η ομάδα μεγαλώνει"
15:46
Συμβιβασμός ανάμεσα σε Δόξα και Εθν.'Αχνας, το έφεραν 0 - 0 Πρινιωτάκης και Μπογκατίνοφ
15:36
Κοινή Δήλωση MED5 στη Μάλαγα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021
14:52
Αβέρωφ Νεοφύτου: Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση
14:46
Πυρά κατά του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
14:18
ΕΔΕΚ: Διεκδικεί η λύση να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών
14:10
Ελλάδα:Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
14:01
Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Βατί Λεμεσού
13:49
ΑΚΕΛ: Ορθά ο ΠτΔ ανέδειξε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά στην τοποθέτηση του έπρεπε να υπάρχει πρόταση για άρση του αδιεξόδου
13:27
Aπόλυτα ικανοποιημένος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το περιεχόμενο της ομιλίας του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
13:19
Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα
13:07
Η Αστυνομία προχώρησε σε 496 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις
12:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand