Σπέχαρ και Πρέσβεις δεσμεύονται να απέχουν από πάνελ χωρίς ισόρροπη εκπροσώπηση γυναικών

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και ξένοι Πρέσβεις στην Κύπρο εξέφρασαν σήμερα δημόσια τη δέσμευσή τους να απέχουν από πάνελ συζητήσεων και από δραστηριότητες, στις οποίες δεν υπάρχει ισορροπημένη εκπροσώπηση των δύο φύλων.

Με μήνυμά τους στα κοινωνικά δίκτυα, η κ. Σπέχαρ, πλαισιωμένη από τον Πρέσβη της Γερμανίας Φραντς Γιόζεφ Κρεμπ και τον Πρέσβη της Φινλανδίας Τίμο Χέινο ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν τη δέσμευση αυτή για την προαγωγή της ισότητα των φύλων, ευχαριστώντας παράλληλα την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο, που ξεκίνησε την πρωτοβουλία.

«Δεσμεύομαι ως Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να συμμετέχω μόνο σε πάνελ με ισορροπημένη εκπροσώπηση των φύλων. Επίσης, δεσμεύομαι να ενθαρρύνω τους άνδρες συναδέλφους μου στα Ηνωμένα Έθνη να συμμετέχουν σε περισσότερα πάνελ που έχουν σχέση με την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των γυναικών και τη γυναικεία χειραφέτηση», ανέφερε η κ. Σπέχαρ.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο Φραντς Γιόζεφ Κρεμπ είπε ότι δεσμεύεται να μην αποδέχεται προσκλήσεις για να συμμετάσχει, να είναι ομιλητής ή να παραβρίσκεται σε εκδηλώσεις, εκτός και αν έχουν καταβληθεί σοβαρές προσπάθειες για να διασφαλιστεί η ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων.

Ο Τίμο Χέινο, Πρέσβης της Φινλανδίας στην Κύπρο, υποσχέθηκε με τη σειρά του να κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχυθεί η ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων και η πολυμορφία στα πάνελ συζητήσεων και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή στις οποίες συμμετέχει.

«Εκ μέρους των τριών μας θέλω να εξάρω την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας για αυτή την πρωτοβουλία» συνέχισε η κ. Σπέχαρ, σημειώνοντας ότι ταιριάζει με τις αξίες και τις προτεραιότητες των ΗΕ και ιδιαίτερα με την πολιτική ισότητας των φύλων του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Ο κ. Κρέμπ ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή συνάδει με τις προτεραιότητες του Βερολίνου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ο κ. Χέινο είπε ότι η χώρα του έχει παράδοση σε ανάλογες πολιτικές που προάγουν την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα.

Την ανάληψη της δέσμευσης από την Ειδική Αντιπρόσωπο και του Πρέσβεις της Γερμανίας και της Φινλανδίας χαιρέτισε με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο Σαμ Μπίβερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:39

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Novavax για την Cοvid-19 μπορεί να εγκριθεί πολύ σύντομα
20:37
Οι ετερόλογοι εμβολιασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρωτογενή και στον ενισχυτικό εμβολιασμό
20:12
Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα
19:43
Κύπρος : 619 κρούσματα κανένας θάνατος,55 περιστατικά στα σχολεία
19:42
Κυριακίδου: Οι όποιες αποφάσεις για αναγκαστικό εμβολιασμό είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών
19:18
ΗΠΑ-Covid-19: "Σχεδόν βέβαιο" ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα, δηλώνει ο Δρ Άντονι Φάουτσι
18:58
Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Η λύση Κυπριακού θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα
18:43
Συγκινητικό αντίο Κέρκεζ σε ΑΕΛ
18:30
Σε συμβούλιο της Ε.Ε ο Υπ. Υγείας - Όλες οι συζητήσεις στραμμένες στα εμβόλια
18:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand