Αρχίζει στις 17 Μαϊου η Εβδομάδα Προστασίας Δασών

Εβδομάδα Προστασίας Δασών για το 2019 έχει καθοριστεί η περίοδος 17-23 Μαΐου, αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.


 
Το μήνυμα της Εβδομάδας Προστασίας Δασών, είναι ότι τα δάση μας αποτελούν ανεκτίμητο εθνικό  πλούτο και κληρονομιά, και αποτελεσματική προστασία τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συλλογική προσπάθεια της πολιτείας και του κοινού.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, την έναρξη της Εβδομάδας θα κηρύξει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Κώστας Καδής,  σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κακοπετριά,  περιοχή «Παμπατζιά», (δρόμος Κακοπετριάς – Προδρόμου), την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 10:30 το πρωί.
 
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν και θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στην κοινότητα Παχύαμμου, στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Μαχαιρά και στον Κυνηγετικό Σύλλογο «Λαγουδερή» του Πραστειού Κελλακίου, για τη συμβολή τους στην πυροπροστασία των δασών της Κύπρου κατά το έτος 2018.
 
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ευρείας κλίμακας άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς με την επωνυμία “Ήφαιστος”, όπου θα δοκιμαστούν τα Σχέδια  «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» που εφαρμόζεται στην περίπτωση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που χαρακτηρίζεται ως κρίση,  και το «ΙΚΑΡΟΣ» για συντονισμό των εναέριων μέσων. Θα εμπλακούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, καθώς και δυνάμεις από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  Άμυνας , Υγείας  και τις  Βρετανικές Βάσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, με μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές και να περάσει το μήνυμα πως «Η προστασία των δασών είναι ευθύνη όλων μας και πως όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».
 
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει το κράτος για διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των δασών, αλλά και για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί τα δάση μας, τις πυρκαγιές.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:41

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Αλβανία: Το κλειδί της πόλης των Τιράνων στον Κ. Μπακογιάννη
20:57
Τένις: Στη δεύτερη θέση η Κύπρος και βλέπει... πλέι-οφ για άνοδο
20:54
Στα 62 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού – 44 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια
20:52
Mάχη με τις φλόγες στην Ασγάτα
19:25
Τατάρ: Επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνει αποδεκτό ‘ίσο διεθνές στάτους’
18:46
Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών
18:41
Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
18:23
Η Ουγγαρία έμεινε όρθια απέναντι στη Γαλλία και μπορεί να ελπίζει
18:14
Βραζιλία-κορονοϊός : Μια "ανάσα" από τους 500.000 θανάτους από την Covid-19 η χώρα
18:14
Μπιτς-βόλει: Στους «16» του πανελληνίου πρωταθήματος οι Σιαπάνης και Σαββίδης
17:57
Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Ιράν
17:37
Κορονοϊός: 394 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και 20 νέοι θάνατοι
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand