Ευρωκοινοβούλιο: Aυτή τη φορά ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μιλώντας σε σεμινάριο για τον Τύπο, που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου, στο Πισσούρι.

Η κ. Ατταλίδου υπογράμμισε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει ενημερωμένους ψηφοφόρους και πως η εκστρατεία που πραγματοποιείται, την οποία χαρακτήρισε φιλοευρωπαϊκή, είναι πανευρωπαϊκή αλλά ταυτόχρονα και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε χώρας.

Πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να προσελκύσουμε ενεργούς πολίτες που θα δράσουν για μας για να μεταφέρουν τα μηνύματα για τις εκλογές και να προσπαθήσουν να επηρεάσουν άλλους πολίτες». Σημείωσε πως προς το σκοπό αυτό η εκστρατεία στοχεύει κυρίως στους πολίτες άνω των 55 χρόνων που παραδοσιακά ψηφίζουν, επαγγελματίες και σπουδαστές.

Η κ. Ατταλίδου τόνισε τον ρόλο που διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους πολίτες της ΕΕ, υπενθυμίζοντας πως το 80-82% των νομοθεσιών κάθε κράτους μέλους προέρχονται από το σώμα αυτό και σημειώνοντας πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τον Προϋπολογισμό της ΕΕ και ελέγχει τα θεσμικά όργανα της ‘Ενωσης. Αναφέρθηκε ακόμη στην αφήγηση πάνω στην οποία στηρίζεται αυτή η εκστρατεία, σύμφωνα με την οποία παρόλο που η Ευρώπη έχει προβλήματα και αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσει, εντούτοις έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή των πολιτών της, μεταξύ άλλων, διασφαλίζοντας την ειρήνη για πάνω από 60 χρόνια και έχοντας καταστήσει την Ευρώπη παίκτη στη διεθνή σκηνή.

«Το μήνυμα που στέλνεται παντού είναι ότι αυτή τη φορά ψηφίζουμε για το μέλλον μας» επεσήμανε η κ. Ατταλίδου, η οποία ακολούθως παρουσίασε τα εργαλεία από όπου το κοινό, αλλά και ειδικότερα οι λειτουργοί των ΜΜΕ, μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τη σημασία των Ευρωεκλογών για την Κύπρο ανέλυσε στο σεμινάριο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Ευρωβουλευτής Ιωάννης Κασουλίδης, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου, και ο πρώην Πρέσβης και κάτοχος της έδρας Jean Monnet (2011-2017) Μιχάλης Ατταλίδης. Παρουσίασεις πραγματοποίησαν επίσης ο υπεύθυνος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Χαράλαμπος Μεταξάς, από τη Μονάδα Διαδικτυακής Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Νίνα Παπαδουλάκη, ο Λειτουργός Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ευάγγελος Βασιλείου, και εκ μέρους της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Κωνσταντίνος Καλλέργης, ενώ στους δημοσιογράφους μίλησε και ο εθελοντής της εκστρατείας για κινητοποίηση των ψηφοφόρων στην Κύπρο, Γιάννης Μουστάκας.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:43

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Η κατάρρευση του αφγανικού στρατού 'μας κατέλαβε όλους εξαπίνης', δήλωσε ο YΠΑΜ των ΗΠΑ
21:42
Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στη Χλώρακα από φορείς και σύνολα
21:21
Δεν υφίσταται θέμα λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, λέει ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
21:19
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν στη Ρωσία Ρώσο χάκερ που είχε καταδικαστεί για απάτες στον κυβερνοχώρο
20:54
Κρεμλίνο: Δεν προβλέπεται υπογραφή συμφωνιών μετά το τέλος των συνομιλιών Πούτιν-Ερντογάν
20:21
Προχωρούν κανονικά με μέτρα την Τετάρτη οι γιατροί στα δημόσια νοσηλευτήρια
20:06
Βελτίωση της κατάστασης στα πρατήρια καυσίμων βλέπει ο Μπόρις Τζόνσον
19:37
117 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη, κανένας θάνατος
19:35
Συνάντηση Υπ. Υγείας με συντεχνίες ιατρών, αποφασίζουν τα ΔΣ για πραγματοποίηση ή όχι της στάσης εργασίας
19:15
Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης
18:54
Συνάντηση Μπόρις Τζόνσον με συγγενείς θυμάτων Covid
18:43
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλει να εξαλείψει τη μηνιγγίτιδα έως το 2030
18:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand