Παρεμβάσεις Κυπρίων βουλευτών στη Εuropol

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, στο Βουκουρέστι, οι εργασίες της 4ης Συνάντησης της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΜΟΚΕ) της Europol, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της ρουμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Συνάντηση, συμμετείχαν οι Κύπριοι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου (επικεφαλής), Νίκος Κέττηρος, Πανίκος Λεωνίδου και Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, στα πλαίσια ενημέρωσης της ΜΟΚΕ για τις δραστηριότητες της Europol, αναφερόμενος σε πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία επισημαίνεται η απουσία δεικτών μέτρησης ή άλλων μέσων αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της Europol στον τομέα απόσυρσης τρομοκρατικής προπαγάνδας από το διαδίκτυο, ο κ. Κέττηρος ρώτησε κατά πόσον η Ευρωπόλ προτίθεται να λάβει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Η παρέμβαση του κ. Κέττηρου εκμαίευσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπόσχεση της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Ευρωπόλ για λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων.

Σε συζήτηση, εξάλλου, που αφορούσε τις δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, ο κ. Δημητρίου απηύθυνε ερώτηση στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με μέτρα τα οποία υιοθετεί η Ευρωπόλ για να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που προκύπτουν από την ψηφιακή επανάσταση και κατά πόσον έχει εγκαθιδρυθεί για το σκοπό αυτό συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και την ακαδημαϊκή κοινότητα γενικότερα.

Επίσης, ο Κύπριος βουλευτής ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες από τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για την Ένωση Ασφάλειας, Julian Κing, σχετικά με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στην ενδεχόμενη ανάληψη εκ μέρους του Γραφείου του Ευρωπαίου Δημόσιου Κατηγόρου αρμοδιότητας για τη διερεύνηση εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την επιφόρτιση της Ευρωπόλ με τη διερεύνησή τους, χωρίς να απαιτείται σχετικό αίτημα κρατών-μελών.

Ο κ. King παραδέχθηκε ότι ενδεχόμενη υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα οδηγήσει σε σημαντική επέκταση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Ευρωπόλ και του όλου θεσμικού συστήματος της ΕΕ στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, καθώς και της συνεργασίας με τα κράτη-μέλη.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, ο Επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας υπέδειξε, εξάλλου, την πιθανότητα η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως του blockchain, να συγκρούεται με πρόνοιες του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων και ιδίως του δικαιώματος διαγραφής προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε, τέλος, τις θέσεις της κυπριακής αντιπροσωπίας σχετικά με τη διαδικασία διορισμού του Αντιπροσώπου της ΜΟΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπόλ, καθώς και σε σχέση με διάφορες πτυχές της συμμετοχής του Αντιπροσώπου σε αυτό το όργανο.

Πηγή: KYΠΕ

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:10

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.