Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια «Ημέρα Τιμής Ερευνας και Διάσωσης»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα, στη παρουσία του Υπουργού Αμυνας και του Διοικητή του ΚΣΕΔ, η ετήσια «Ημέρα Τιμής Ερευνας και Διάσωσης».Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια τελετή «Ημέρα Τιμής Έρευνας και Διάσωσης». Ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης τίμησε προσωπικό κρατικών και εθελοντικών υπηρεσιών αλλά και απλοί πολίτες οι οποίοι επέδειξαν αυταπάρνηση κατά την εκτέλεση επιχειρήσεων Ε-Δ, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, κατά το έτος 2019».
 
Συγκεκριμένα τιμητικές βραβεύσεις έλαβε το πλήρωμα του ελικοπτέρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» (BELL 412) της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από την πλατφόρμα της EXXON MOBIL, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις 02 Ιανουαρίου 2019. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου απαρτίζεται από τους αστυνόμο Β’ Χαράλαμπο Ελευθερίου, Κυβερνήτη, αστυφύλακα Ιορδάνη Χ’’ Ιορδάνου, Συγκυβερνήτη, τον χειριστή βαρούλκου αστυφύλακα Παύλο Παύλου, τον διασώστη αστυφύλακα Γιώργο Μέρτας και τον νοσηλευτή Ε-Δ, Μηνά Μηνά».
 
Ακόμα «τιμήθηκε ο ΣΥΠ επιλοχίας Κάνναος Χριστόφορος, ο οποίος ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στη θαλάσσια περιοχή Περνέρα του Πρωταρά, κινητοποιήθηκε αυτοβούλως, ώστε να συμμετάσχει στις έρευνες σε επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ και επιδεικνύοντας θάρρος και αυτοθυσία κατάφερε να εντοπίσει και να διασώσει δύο αγνοούμενα άτομα».
 
Το άλλο άτομο που τιμήθηκε σήμερα είναι ο «Θωμάς Καντζηλάρης ο οποίος ανέλαβε εθελοντικά και με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία την πλήρη μελέτη, χρηματοδότηση αλλά και εγκατάσταση ενός πρωτοποριακού διασωστικού σημείου στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες του Συστήματος Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας για μηδενικές απώλειες ζωής».

Πηγή|: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)  
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:47

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand