ΚΕ: Η έκθεση για Στυλιανό επιβεβαιώνει ότι ασκείται ανεξάρτητος έλεγχος της λειτουργίας του κράτους

Η έκθεση σχετικά με τα όσα για πολλά χρόνια προηγήθηκαν της τραγικής κατάληξης του 15χρονου Στυλιανού επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν οι θεσμοί και ότι ασκείται ανεξάρτητος έλεγχος της λειτουργίας του κράτους και συγκεκριμένων υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών και των δικαιωμάτων τους, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.


"Τα συγκεκριμένα πορίσματα της έρευνας έχουν υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο πειθαρχικών ή ποινικών αδικημάτων. Εν αναμονή και της γνωμοδότησης και σχετικών αποφάσεων και εφόσον τυχόν ευθύνες θα αποδοθούν δεόντως, επιβάλλεται από πολιτικής απόψεως αυτοσυγκράτηση", αναφέρει στη δήλωσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σημειώνει ότι τυχόν κενά, παραλείψεις ή και σφάλματα που εντοπίζονται, πρέπει να διορθωθούν και προσθέτει πως η περίπτωση είναι χαρακτηριστική για κάποια κοινωνικά προβλήματα έναντι των οποίων, ενώ υπάρχει η πολιτική της Κυβέρνησης και ισχύουν κάποιες κατευθύνσεις και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται, στη λειτουργία της κρατικής μηχανής μπορεί να σημειώνονται επιμέρους κενά, παραλείψεις ή και αδράνειες.

"Είναι αυτά που επιβάλλεται να διορθώνουμε. Ιδιαίτερα όταν τέτοια προβλήματα αναδεικνύονται με οδυνηρό τρόπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με βάση την έρευνα, αναδεικνύονται κάποιες παραλείψεις στην εκτέλεση καθηκόντων, που δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, μηχανισμοί και λειτουργίες κοινωνικής προστασίας όπως αυτά προβλέπονται. Τέτοιες τυχόν παραλείψεις θα διερευνηθούν αρμοδίως", αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως η διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού, από τη στιγμή που αναδεικνύονται συγκεκριμένες ευθύνες, δείχνει ότι δεν είναι χρήσιμες οι ισοπεδωτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, προσεγγίσεις για τον δημόσιο τομέα και τη λειτουργία του.

"Όπως δείχνει ότι δεν είναι σωστή και η συνήθης πρόχειρη «συνταγή» για αύξηση της εργοδότησης. Χρειάζεται τεκμηριωμένη αντιμετώπιση και στοχευμένη ενίσχυση της λειτουργίας των Υπηρεσιών εκεί όπου πράγματι επιβάλλεται, με αξιοποίηση μάλιστα επιστημονικής τεκμηρίωσης και της σύγχρονης τεχνογνωσίας", αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου υπενθυμίζει ότι η Κυβέρνηση, ανεξάρτητα από αυτή την υπόθεση, είχε ήδη αποφασίσει και έχει λάβει μέτρα για την αναδιάρθρωση, την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση των σχετικών Υπηρεσιών, αλλά και για τη λειτουργία σχετικών ελέγχων.ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:09

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας
21:58
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τους S-400
21:49
Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
21:38
Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας
21:20
Τέσσερεις νεκροί, 171 τα νέα κρούσματα την Παρασκευή
21:16
Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας
21:00
Μπ. Τζόνσον: Μείωση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίου Covid λόγω της ινδικής παραλλαγής
20:45
ΥΠΕΣ: Δεκάδες αιτήσεις για τα στεγαστικά σχέδια στα ορεινά, ίσως χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:25
Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
20:15
Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο
20:00
Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)
19:45
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ
19:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand