Η ΕΝΙ είναι ισχυρά δεσμευμένη να παραμείνει στην κυπριακή ΑΟΖ

Η ΕΝΙ έχει επενδύσει επτακόσια εκατομμύρια ευρώ για δραστηριοποίηση στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και είναι ισχυρά δεσμευμένη να παραμείνει στην περιοχή, τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, ο κύριος Ντεσκάλτσι είπε ότι εντός του 2018 και το 2019 θα γίνουν όλες οι εργασίες που πρέπει να γίνουν. Ειδικά για το οικόπεδο τρία, για το οποίο είχε δημιουργηθεί το επεισόδιο τον περασμένο Φεβρουάριο με τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι επανέλαβε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να φύγει από την περιοχή και ότι η γεώτρηση θα γίνει κάποια στιγμή. Για το οικόπεδο έξι, για το οποίο η εταιρεία έχει επίσης αδειοδοτηθεί, ο κύριος Ντεσκάλτσι ανέφερε ότι χρειάζεται να γίνει επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ευρύτερα για την περιοχή της Μεσογείου, ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι επεσήμανε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά αποθέματα για την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κύπρος είναι Ευρώπη.
Σημαντική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο κύριος Ντεσκάλτσι και την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed.
Ο Υπουργός Ενέργειας Γιωργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η Ενι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μας εταίρους, δήλωσε και αυτό φαίνεται από τα τεμάχια τα οποία κατέχει στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και από τις έρευνες που διεξάγει στην ανατολική Μεσόγειο.
Αναφορικά με τις ποσότητες υδρογονανθράκων στο κοίτασμα Καλυψώ , ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επιβεβαιωτική γεώτρηση για να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα του κοιτάσματος.
Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από το τεμάχιο Αφροδίτη, ο κύριος Λακκοτρύπης ανέφερε οτι οι συζητήσεις συνεχίζονται και αναμένονται τα σχόλια της Ευρωπαϊκής επιτροπής αναφορικά με τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Επιχείρηση διάσωσης διενεργήθηκε το απόγευμα στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές, στην Αγία Νάπα
19:41
Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα ενόψει της αυριανής «Παρέλασης των Σημαιών» στην Ιερουσαλήμ
19:36
Επίδειξη δύναμης και κλάσης απ’ τον Τσιτσιπά
19:34
Τραγωδία με 31 νεκρούς στη Νιγηρία: Ποδοπατήθηκαν σε διανομή τροφίμων
19:09
Αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την ακρίβεια
18:46
Άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ζήτησαν Μακρόν και Σόλτς
17:43
Έντονη ανησυχία για την βίαιη κατάληψη των δύο ελληνόκτητων δεξαμενοπλοίων στον Περσικό Κόλπο εκφράζει το ΥΠΕΞ
17:09
Πούτιν σε Μακρόν και Σόλτς: Η Μόσχα επιθυμεί να συζητήσει τρόπους εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία
16:27
Τρόπους ώστε να επαναρχίσει η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία αναζητούν οι G7
15:57
Η ΥΚΑΝ εντόπισε 6.5 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο που αφίχθηκε με πλοίο από την Ελλάδα (ηχητικό)
15:17
Διάσωση ποδηλάτη που έπεσε σε χαράδρα στον Μαχαιρά
15:10
Το Κίεβο άρχισε να παραλαμβάνει αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109
14:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand