Καδής: Ανάγκη αντιμετώπισης των πλαστικών αποβλήτων


Την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση των πλαστικών υλών, καθώς και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν όταν αυτά τυγχάνουν διαχείρισης στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, επεσήμανε σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός, υπογράμμισε ότι η επιτυχής εφαρμογή μιας στρατηγικής προς αυτό τον στόχο βασίζεται στην προώθηση της χρήσης των ανακυκλωμένων πλαστικών, μέσω της ανάπτυξης της αγοράς για δευτερογενείς πρώτες ύλες, ώστε ο τομέας της ανακύκλωσης πλαστικών να καταστεί κερδοφόρος.

Ο κ. Καδής αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη σωστής διαχείρισης των επικίνδυνων ουσιών στο στάδιο της ανακύκλωσης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των πλαστικών προϊόντων, ενώ τόνισε τη σημασία της επιστημονικής έρευνας με στόχο την επίτευξη προόδου στα πιο πάνω ζητήματα.

Το Συμβούλιο απασχόλησε εκτός από τα πλαστικά και η ενίσχυση των περιβαλλοντικών θεμάτων στην οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της ΕΕ.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων για την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών παραμέτρων  στην οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της ΕΕ, ο Κώστας Καδής υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πιο σοβαρά υπόψη η αειφόρος ανάπτυξη, η πράσινη οικονομία, η καινοτομία και η βιοποικιλότητα, θέματα τα οποία μέχρι σήμερα είναι υποβαθμισμένα.

Τέλος, με αφορμή ενημέρωση από την Κομισιόν για τις εξελίξεις όσον αφορά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, Υπουργός σημείωσε ότι τα όποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι περιβαλλοντικά αποτελεσματικά και ταυτόχρονα να μην πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, δεδομένης της σημασίας της για την ΕΕ και ειδικότερα για την Κύπρο, επεσήμανε ο Κώστας Καδής.

Πηγη: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:08

Τελευταιες Ειδησεις

10 Μαΐου
Η Χαμάς ξεπέρασε τα 'όρια' και θα απαντήσουμε 'δυναμικά', δηλώνει ο Νετανιάχου
21:50
'Eνας θάνατος και 276 νέα περιστατικά COVID ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα
21:42
Ο ΠτΔ υπέγραψε το νομοσχέδιο για πλήρη αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
21:13
Φωτιά ξέσπασε στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ
21:02
Χωρίς καραντίνα και τεστ οι επιβάτες που έρχονται στην Κύπρο με πιστοποιητικό εμβολιασμού
20:46
Μέρκελ: Η Ευρώπη μπορεί να γίνει πρωτοπόρα αγορά για μια φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα ναυπηγική βιομηχανία
20:45
ΠΟΥ: "Ανησυχητική" η ινδική παραλλαγή του κορονοϊού
20:35
Πανικός στην Κίνα από λεοπαρδάλεις που δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο
20:15
Ομόνοια - Απόλλωνας 1-1
20:11
«Σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα» ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον με περαιτέρω χαλάρωση μέτρων
19:52
Καρμιώτισσα - ΑΠΟΕΛ 1-6
19:51
Εννέα νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά, σε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας
19:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand