Διευκρινίσεις Δήμου Λάρνακας για λιμνάζοντα νερά στην περιοχή Σωτήρος

Διευκρινήσεις έδωσε σήμερα ο Δήμος Λάρνακας αναφορικά με λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Σωτήρος.


 
Γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται σε «δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά στην πολυκατοικία Τσόκκος Αρ.1, στην οδό Μάρκου Δράκου Αρ.32 στην περιοχή Σωτήρος» και διευκρινίζει ότι «ο Δήμος δυο φορές την εβδομάδα και χωρίς καμία υποχρέωση, αντλούσε τα λύματα της εν λόγω πολυκατοικίας, χωρίς χρέωση προς τους ενοίκους. Επίσης, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας διενήργησε κατ’ επανάληψη ψεκασμούς για πρόληψη της εμφάνισης κουνουπιών».
 
Παράλληλα «έχουν σταλεί ειδοποιήσεις και έγιναν σχετικές υποδείξεις προς όλους τους ενοίκους, χωρίς και πάλι να παρατηρηθεί κάποια σημαντική συμμόρφωση. Λήφθηκαν δικαστικά μέτρα προς όλους τους ενοίκους και η υπόθεση εξετάζεται ακόμη από το Δικαστήριο, ενώ οι ένοικοι δεσμεύτηκαν να αντλούν τα λύματα μία φορά την εβδομάδα, κάτι που όμως δεν εφαρμόζουν».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι ενταγμένη στο Συμβόλαιο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) - C12, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των αρχαιοτήτων που έχουν ανευρεθεί στην περιοχή. Η οικοδομή θα συνδεόταν με το αποχετευτικό δίκτυο επί της οδού Νικοδήμου Μυλωνά, κάτι που δεν είναι εφικτό, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο δεν έχει κατασκευαστεί για τους προαναφερόμενους λόγους».

Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ «αποφάσισαν λόγω των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται, να παραλάβουν μέρος του συμβολαίου C12, να συνδέσουν την οικοδομή με το δίκτυο επί της οδού Μάρκου Δράκου και να χρησιμοποιηθεί το αντλιοστάσιο S1 της περιοχής Αποστολίδου».
 
Η ανακοίνωση του Δήμου προσθέτει πως «την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας οι οποίοι άμεσα πρέπει να κατασκευάσουν τον ιδιωτικό υπόνομο για να συνδέσουν το αποχετευτικό τους σύστημα με το δίκτυο του ΣΑΛ, κάτι που δεν έχουν πράξει ακόμη. Το ΣΑΛ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προσφορών για Μελετητή και κατασκευή του ιδιωτικού υπονόμου, με το κόστος να επωμίζεται στους ιδιοκτήτες, ως Αστικό χρέος».
 
Σημειώνεται ακόμα ότι «τα κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:48

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Καμιά συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
21:45
Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία των υπερεθνικιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
21:32
64 νέα περιστατικά COVID-19 την Τρίτη, κανένας θάνατος
21:17
Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη
21:14
Ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή γυναίκας οδηγού οχήματος χωρίς πινακίδες
21:00
Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Γενεύη για μια φορτισμένη σύνοδο με τον Πούτιν
20:45
Το Συμβούλιο των κρατών μελών ενέκρινε σήμερα τη θέση του επί πρότασης Κομισιόν για ενίσχυση του ρόλου του ΕΜΑ
20:20
Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ.ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ
20:10
10 διδάγματα της πανδημίας παρουσιάζει η Κομισιόν - ζητά το διορισμό Ευρωπαίου επικεφαλής επιδημιολόγου
19:53
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand