ΕΚΠΡΟ:Αρχές του 2019 θα επανέλθει η Λουτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.


Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «συνεχίστηκαν σήμερα οι διαβουλεύσεις με την κα Λουτ μέσα στο ίδιο δημιουργικό και παραγωγικό κλίμα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με την κα Λουτ με σκοπό τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και η κα Λουτ θα επανέλθει στις αρχές του επόμενου χρόνου».
Σε ερώτηση αν άρχισαν να συζητούνται λεπτομέρειες σε σχέση με τους όρους αναφοράς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «συζητείται η διαμόρφωση των όρων αναφοράς. Γίνεται η συζήτηση που χρειάζεται και όσον αφορά στις γενικές αρχές και τις λεπτομέρειες. Η συζήτηση μία είναι».
Ερωτηθείς αν έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για τους όρους αναφοράς, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «γίνεται συστηματικά και μεθοδικά η προσπάθεια να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς. Όταν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση θα το ανακοινώσουμε». Πρόσθεσε ότι «γίνεται μια δημιουργική και παραγωγική εργασία».
Κληθείς να πει αν η κα Λουτ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιο μήνυμα από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κα Λουτ έχει αναλάβει εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς. Δεν κομίζει μηνύματα».

 
Πηγή:ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαρτίου
Στους ίδιους τους Κυπρίους η ευθύνη για εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνει ο Μπορέλ
21:35
352 νέα κρούσματα κανένας θάνατος
20:33
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.
19:54
Eπιμένει στα δύο κράτη ο Τάταρ
19:27
Nίκος Αναστασιάδης: Ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης
19:00
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Ελλάδα : 1.165 νέα κρούσματα, 477 διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι
17:40
Το 80% των παραπόνων για παρενόχληση από γυναίκες, 90% από τον δημόσιο τομέα, λέει η Λοττίδη
17:06
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ
16:56
Με κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
16:50
Sputnik V: Πρόωρη η μονομερής έγκριση του ρωσικού εμβολίου, προειδοποιεί ο ΕΜΑ
16:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand