Πέραν των 30,000 χιλ. κιλών σκουπιδιών στο Let's Do It

Συγκεντρώθηκαν 31,200 κιλά σύμμεικτα σκουπίδια  και 18,600 κιλά ανακυκλώσιμα στη διάρκεια της Εκστρατείας Let’s Do It Cyprus! ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο 2018. Στην εκστρατεία εργάστηκαν 46,185 εθελοντές και τα σημεία καθαρισμού ήταν πέραν των 500.

Τα αποτελέσματα της εκστρατείας παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική εκδήλωση, όπου και επιδόθηκαν τιμητικά βραβεία σε ομάδες που έχουν διακριθεί τόσο στους σχολικούς διαγωνισμούς τόσο και κατά την εκστρατεία καθαρισμού.
 
Χαιρετισμό απηύθυναν η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται η εκστρατεία, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκης και  o αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της CYTA Μιχάλης Αχιλλέως.  

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών Together Cyprus Αντρέας Αγγελή παρουσίασε τα αποτελέσματα της Εκστρατείας καθώς επίσης νέες καινοτόμες δράσεις του οργανισμού.
 
Επίσης στην εκδήλωση που  ήταν αφιερωμένη στους 46,185 εθελοντές που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή περιβαλλοντική δράση, την πιο μεγάλη περιβαλλοντική δράση που έγινε ποτέ στη χώρα μας, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς και υποστηριχτές της εκστρατείας καθώς και Βραβεία σε όσους διακρίθηκαν μέσα από τους σχολικούς διαγωνισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της εκστρατείας.

Βραβεύθηκαν σχολεία της προδημοτικής εκπαίδευσης, της ειδικής εκπαίδευσης, της δημοτικής, της Μέσης καθώς και η νεολαία των Οικολόγων, ο Λαογραφικός Ομιλος Ακρίτες Γερίου και το Ειδικό Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα. Δόθηκαν επίσης έπαινοι σε σχολεία, Δήμους και Κοινότητες και σε ομάδες πολιτών καθώς και στο Κίνημα Οικολόγων.


(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών
21:45
Υπό 8ημερη κράτηση 35χρονος για εμπρησμό κτηρίου στη Λευκωσία
21:24
76 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Κανένας θάνατος
20:52
ΠΟΥ: Δεκάδες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν τον εμβολιασμό λόγω έλλειψης δόσεων
20:42
Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» στις 18 Δεκεμβρίου
20:30
ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη
20:21
Στην Κύπρο εντός Ιουνίου ο Βοηθός του ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιέρ Λακρουά
20:09
ΗΕ: Δεν θα εισηγηθεί νέα διάσκεψη η Λουτ αν δεν δει κοινό έδαφος
20:00
Έβαλε βηματοδότη και παίρνει εξιτήριο ο Έρικσεν
19:47
Ελαφρώς μειωμένα αλλά ξανά πάνω από 10.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο ΗΒ
19:32
Εφαρμογή οδηγίας για μείωση χρήσης πλαστικών από τον Ιούλιο
19:18
Ανανέωσε με Γιοβάνοβιτς ο Απόλλωνας
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand