Αντόνιο Ταγιάνι: Δήλωση για τη συμφωνία του Brexit

«Το Brexit αφορά, πάνω απ’ όλα, ανθρώπους: τα δικαιώματα των πολιτών μας, την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που θα επηρεάσει η αποχώρηση της Βρετανίας»

«Το Brexit αφορά, πάνω απ’ όλα, ανθρώπους: τα δικαιώματα των πολιτών μας, την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που θα επηρεάσει η αποχώρηση της Βρετανίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, μετά την ενημέρωση της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου από τον διαπραγματευτή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.

Πιστεύουμε στη δημοκρατία και σεβόμαστε την απόφαση του βρετανικού λαού. Το κείμενο στο οποίο συμφώνησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά πορεία. Παρόλα αυτά αισιοδοξώ ότι ανοίγει το δρόμο σε μια στενή μελλοντική σχέση ΕΕ-Βρετανίας. Όπως λέω πάντα, η Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι την Ευρώπη», προσέθεσε ο Πρόεδρος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μισέλ Μπαρνιέ για τις άοκνες προσπάθειές του και για το πνεύμα συνεργασίας στο οποίο βασίσθηκε η σχέση μας. Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω την ουσιαστική συμβολή της ομάδας Brexit του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»

«Η συμφωνία αυτή οφείλει να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι κάθε εναλλακτική σχέση είναι κατώτερη της πλήρους ένταξης στην Ένωση αλλά και να διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ένωσης των 27 και τα δικαιώματα των πολιτών. Καταδεικνύει δε ότι θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αλληλεγγύη και η ενότητα μεταξύ των μελών της.»

«Θέλω επίσης να καταστήσω σαφές ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας φάσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τη συμφωνία και, κατά συνέπεια, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, φροντίζοντας να γίνουν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει» κατέληξε ο Πρόεδρος.»

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαρτίου
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Ελλάδα : 1.165 νέα κρούσματα, 477 διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι
17:40
Το 80% των παραπόνων για παρενόχληση από γυναίκες, 90% από τον δημόσιο τομέα, λέει η Λοττίδη
17:06
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ
16:56
Με κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
16:50
Sputnik V: Πρόωρη η μονομερής έγκριση του ρωσικού εμβολίου, προειδοποιεί ο ΕΜΑ
16:11
Europa Donna: Βήμα, βήμα μαζί, κερδίζουμε τη ζωή!
16:01
Αύξηση ενδιαφέροντος και κρατήσεων προς την Κύπρο καταγράφεται στη Βρετανία
15:54
Αίγυπτος: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ν. Δένδια – Σ. Σούκρι στο Κάιρο
15:50
Σημαντική μείωση στις εγγραφές οχημάτων τους πρώτους δύο μήνες του 2021
15:46
Γ. Γαβριήλ: Η εταιρεία CYPRA ενεργούσε με μυστικοπάθεια και προέβαινε σε σημαντικές παρεμβάσεις
15:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand