Το Ευρωκοινοβούλιο "πετάει" τον ρατσισμό εξώ απο τα γήπεδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο καλεί τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες και τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας στα γήπεδα και στον αθλητισμό καταδικάζοντας και τιμωρώντας τους υπεύθυνους και προωθώντας, σε συνεργασία με σχολεία και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, θετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε νεαρούς αθλητές.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "υποστηρίζει, επαινεί και ζητάει την προστασία των κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων που αγωνίζονται κατά του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας ".

Το ψήφισμα εγκρίθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2018 σε σχέση με την αύξηση του αριθμού των νεοφασιστικών πράξεων βίας στην Ευρώπη. Με το ψήφισμα, το Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης τη βαθιά ανησυχία του για την «ατιμωρησία με την οποία λειτουργούν νεοφασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες σε ορισμένα κράτη μέλη» και ζητεί την ισχυρή καταδίκη και τιμωρία εγκλημάτων μίσους.

Ο Rafal Pankowski, συνιδρυτής του Συλλόγου "NEVER AGAIN", συμμετείχε στην προετοιμασία του περιεχομένου του ψηφίσματος.

Τον Οκτώβριο του 2018, οι πολωνικές ποδοσφαιρικές αρχές είχαν ακυρώσει μια εκστρατεία κατά του ρατσισμού στα πολωνικά στάδια. Η πρωτοβουλία αποσκοπούσε να δείξει στους παίκτες και τους διαιτητές που αντιτίθενται στη μισαλλοδοξία και τη φυλετική προκατάληψη, αλλά συναντήθηκε με την αντίθεση πολλών συλλόγων που έχουν ιστορικό ρατσιστικών περιστατικών στους αγώνες τους. Η δράση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εβδομάδων δράσης «Άνθρωποι ποδοσφαίρου» που οργανώθηκαν σε όλη την Ευρώπη από το δίκτυο Fare με την υποστήριξη της UEFA.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:48

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.