Το Ευρωκοινοβούλιο "πετάει" τον ρατσισμό εξώ απο τα γήπεδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο καλεί τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες και τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας στα γήπεδα και στον αθλητισμό καταδικάζοντας και τιμωρώντας τους υπεύθυνους και προωθώντας, σε συνεργασία με σχολεία και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, θετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε νεαρούς αθλητές.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "υποστηρίζει, επαινεί και ζητάει την προστασία των κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων που αγωνίζονται κατά του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας ".

Το ψήφισμα εγκρίθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2018 σε σχέση με την αύξηση του αριθμού των νεοφασιστικών πράξεων βίας στην Ευρώπη. Με το ψήφισμα, το Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης τη βαθιά ανησυχία του για την «ατιμωρησία με την οποία λειτουργούν νεοφασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες σε ορισμένα κράτη μέλη» και ζητεί την ισχυρή καταδίκη και τιμωρία εγκλημάτων μίσους.

Ο Rafal Pankowski, συνιδρυτής του Συλλόγου "NEVER AGAIN", συμμετείχε στην προετοιμασία του περιεχομένου του ψηφίσματος.

Τον Οκτώβριο του 2018, οι πολωνικές ποδοσφαιρικές αρχές είχαν ακυρώσει μια εκστρατεία κατά του ρατσισμού στα πολωνικά στάδια. Η πρωτοβουλία αποσκοπούσε να δείξει στους παίκτες και τους διαιτητές που αντιτίθενται στη μισαλλοδοξία και τη φυλετική προκατάληψη, αλλά συναντήθηκε με την αντίθεση πολλών συλλόγων που έχουν ιστορικό ρατσιστικών περιστατικών στους αγώνες τους. Η δράση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εβδομάδων δράσης «Άνθρωποι ποδοσφαίρου» που οργανώθηκαν σε όλη την Ευρώπη από το δίκτυο Fare με την υποστήριξη της UEFA.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:48

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Περιορισμένες αλλαγές στη βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα - Παραμένει «πορτοκαλί» η Κύπρος
21:42
Έρευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών ξεκίνησαν οι αρχές στη Βουλγαρία
21:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο νόμο για το κλίμα
21:07
Το Ισραήλ χαλαρώνει περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την εκεχειρία να τηρείται
20:52
Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα
20:49
Κορωνοϊός: 175 νέα κρούσματα στην Κύπρο
20:33
Νέες βελτιώσεις στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
20:31
Ετήσιο εμβολιασμό για τις πιο ευάλωτες ομάδες προβλέπει ο ΠΟΥ
20:02
Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»
19:54
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με τον ΓΓ των ΗΕ για τη διευθέτηση του κυπριακού
19:34
Φον Ντερ Λάιεν: Το 60% θα φτάσει το ποσοστό των ενηλίκων στην ΕΕ που έχουν λάβει έστω μία δόση εμβολίου μέχρι τις 27 Ιουνίου
19:09
Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
18:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand