Προεκλογικά - συνέχεια αντιπαραθέσεων στο ΡΙΚ

Ανεβαίνει κατακόρυφα το προεκλογικό θερμόμετρο, με τη δημόσια αντιπαράθεση να επικεντρώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο αίτημα για διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, καθώς και στην καταγγελία Λιλλήκα περί απόπειρας εξαγοράς του.

Εκ μέρους του εκλογικού επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι τις τελευταίες ημέρες, ο ΔΗΣΥ έχει μεταφερθεί στο Προεδρικό, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ωφελεί τον Νίκο Αναστασιάδη.
Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ σοβαρό θέμα την εμπλοκή ενός υπουργού στην προεκλογική εκστρατεία, παραπέμποντας σε ρητή οδηγία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για την καταγγελία Λιλλήκα, η κυρία Ερωτοκρίτου είπε ότι το επιτελείο Παπαδόπουλου δεν ασχολείται με την ψιθυρολογία, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιλέξουν νέο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη βάση των ψιθύρων και της συνθηματολογίας.

Σ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Στέφανος Στεφάνου, εκ μέρους του επιτελείου του Σταύρου Μαλά, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι έχει δύο καπέλα, εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκείνο του υποψηφίου για επανεκλογή, χρησιμοποιώντας τα όπως τον βολεύει στην προεκλογική εκστρατεία.
Αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Εσωτερικών, ο κύριος Στεφάνου είπε ότι επειδή ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είναι ο αρμόδιος για την εκλογική διαδικασία, όφειλε να απέχει από κάθε προεκλογική δραστηριότητα.
Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, ο κύριος Στεφάνου τόνισε ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να προβεί σε ενέργειες που να διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Για την καταγγελία Λιλλήκα, ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι το επιτελείο Μαλά ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μετέρχεται τέτοιου είδους τακτικές με στόχο να κερδίσει τις εκλογές.

Κ. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

Πρόθεση του Γιώργου Λιλλήκα ήταν να σταματήσει η λασπολογία και η ψιθυρολογία που συνεχίζεται εδώ και μήνες, γι' αυτό προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για προσπάθεια εξαγοράς του, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κωνσταντίνος Φιλαρέτου, από το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία.
Ο κύριος Φιλαρέτου κατηγόρησε άλλα επιτελεία για τροχάδην ως προς την ανάδειξη του ήσσονος σημασίας, όπως είπε, ζητήματος με τον υπουργό Εσωτερικών, για να υποβαθμιστεί το μείζον θέμα που έθεσε ο Γιώργος Λιλλήκας, για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και διεξοδική συζήτηση επί τρόπων αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.
Ο κύριος Φιλαρέτου, ανέφερε, ακόμη, ότι το επιτελείο Λιλλήκα δεν ζητεί τον διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών.

Μ. ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Περί όνου σκιάς διεξάγεται η συζήτηση, ήταν η απάντηση του Μιχάλη Σοφοκλέους, εκ μέρους του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, στο αίτημα άλλων επιτελείων και κομμάτων για αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών.
Είπε ότι οι υπουργοί είναι πολιτικά πρόσωπα και όχι δημόσιοι υπάλληλοι και κατηγόρησε τους ανθυποψηφίους του Νίκου Αναστασιάδη ότι, επειδή δεν μπορούν να επικρίνουν το έργο της κυβέρνησης και να τοποθετηθούν επί της ουσίας, προσπαθούν να δολοφονήσουν, κατά την έκφρασή του, τα κυβερνητικά στελέχη σε επίπεδο προσωπικότητας.
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κύριος Σοφοκλέους.
Για την καταγγελία περί απόπειρας εξαγοράς υποψηφίου, ο Μιχάλης Σοφοκλέους επανέλαβε ότι αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ο Γιώργος Λιλλήκας οφείλει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί, γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι μεθόδους μετέρχεται κάθε υποψήφιος για να εξασφαλίσει την ψήφο τους.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
 

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαρτίου
Σε 64 σημεία rapid test, διευρυμένο ωράριο σε 17 σημεία
10:35
Ιράκ: Ιστορική συνάντηση του Φραγκίσκου με τον κορυφαίο ιερωμένο του σιιτικού Ισλάμ
10:25
Μέρκελ: «Μόνο με διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου» μπορούν να επιλυθούν οι διαφορές στην Α.Μεσόγειο
10:08
05 Μαρτίου
Καρμιώτισσα - ΕΝΠ 4-2
20:43
Ανακοινώθηκαν 273 νέα περιστατικά COVID-19 την Παρασκευή, 111 οι νοσηλευόμενοι
19:48
Εμμένει στα δυο κράτη ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η ομοσπονδία έχει κορεσθεί
19:27
Ασθενής σεισμική δόνηση στην Κύπρο
17:42
Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου να σιγήσουν τα όπλα
17:36
Ο νέος κορωνοϊός δεν ανιχνεύεται στο ανθρώπινο σπέρμα, αναφέρει έρευνα
17:30
Βοήθεια από άλλες χώρες για νοσηλεία ασθενών με covid ζητά η Τσεχία
17:25
Προετοιμασία για το "ψηφιακό πράσινο πάσο” ζητά η πρόεδρος της Κομισιόν
17:15
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»
16:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand