Θύελλα στο ΔΗΚΟ έφερε η αποτυχία του Νικόλα

Θύελλα στο ΔΗΚΟ έφερε η αποτυχία του Νικόλα Παπαδόπουλου να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε παραπομπή, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, των Μάριου Καρογιάν, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, Μιχάλη Γιακουμή, Χρίστου Φλουρέντζου και Γιάννου Λακκοτρύπη. Στο Πειθαρχικό παραπέμπονται και 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, τόσο τα πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου όσο και τα 17 της Κεντρικής Επιτροπής, παραβίασαν την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις Προεδρικές Εκλογές και εργάστηκαν εναντίον της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ. Η Γραμματεία του ΔΗΚΟ έχει ήδη αποφασίσει την αναστολή της συμμετοχής τους, στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Το Εκτελεστικό Γραφείο, αποφάσισε επίσης να αρχίσουν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση Καταστατικού και ακολούθως Τακτικού συνεδρίου, μέχρι την 1η Ιουνίου.

Αντιγόνη Παπαδοπούλου και Γιάννος Λακκοτρύπης, δύο από τα στελέχη του ΔΗΚΟ, που παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος, μίλησαν στο Πρωινό Δρομολόγιο για την απόφαση του κόμματος. Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις κατηγορίες του εκτελεστικού γραφείου, προσθέτοντας ότι θα πει όσα πρέπει, την ώρα που πρέπει. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε, θέλησε να μετατρέψει αυτές τις εκλογές σε δήθεν δημοψήφισμα για τη λύση και ο κόσμος τού γύρισε την πλάτη. Μετέτρεψε, πρόσθεσε, το περήφανο ΟΧΙ του 76% στο δημοψήφισμα του 2004, σε ένα θλιβερό 25% και ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος. Ας μην ψάχνει, υπέδειξε, εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στον κόσμο ΔΗΚΟ, για την αποτυχία του. Η κυρία Παπαδοπούλου είπε ότι ένας ηγέτης που έχει ηττηθεί στις εκλογές, εάν είχε πολιτική ευθιξία, θα πρέπει να κάνει τη δική του αυτοκριτική και να παραδώσει τη σκυτάλη σε άλλους.

Κριτική στην ηγεσία του ΔΗΚΟ, άσκησε και ο τέως Προέδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.Αντί η ηγεσία του δήκο, είπε, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Πρόεδρος του Κόμματος τέθηκε εκτός της μάχης του 2ου γύρου των εκλογών, πεισματικά επιμένει στη γνώριμή της εσωστρέφεια και στην εκκαθάριση εσωκομματικών λογαριασμών. Προφανώς, προσθέτει ο Μάριος Καρογιάν, αναζητεί τους αποδιοπομπαίους τράγους στους οποίους θα φορτώσει τις δικές της ευθύνες. Αναφέρει ακόμα ότι η τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΔΗΚΟ οδήγησε στα τελευταία τέσσερα χρόνια χιλιάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος να αποστασιοποιηθούν και κατέστησε ένα ιστορικό κόμμα, από ρυθμιστή και πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, σε κόμμα διαμαρτυρίας.

Πηγή ΡΙΚ

Γράφει:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
ΕΔΕΚ: Άκρως αρνητική η συστηματική προσπάθεια εξίσωσή του Τατάρ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη
16:10
Η Λιθουανία προειδοποιεί να μην πραγματοποιηθεί σύνοδος της ΕΕ με τον Πούτιν
16:04
Εμ. Μακρόν: Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί με τη μετάλλαξη Δέλτα
15:57
Μέρκελ: Ανησυχία για την εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα»
15:56
ΑΚΕΛ: Οι πολιτικές της Τουρκίας, απειλούν την ύπαρξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας
15:47
Mείωση 2,5% των θανάτων σε τροχαία στην ΕΕ το 2019, σύμφωνα με Eurostat
15:47
Σε εξέλιξη η συζήτηση των 27 με τον ΓΓ του ΟΗΕ
15:32
Σε Παρέμβαση του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
15:29
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 25 Ιουνίου 2021
15:27
Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της παραλλαγής Δέλτα
15:20
Προκήρυξη διαγωνισμού «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εθελοντισμός»
15:18
Ικανοποιημένη η Μέρκελ για την επικείμενη εισαγωγή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού
15:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand