Προεδρικό διάγγελμα : Η διαδικασία στο Κυπριακό θα συνεχιστεί

Το μήνυμα ότι η διαδικασία του Κυπριακού θα επαναληφθεί και η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει με το ίδιο σθένος και την ίδια δημιουργικότητα, στέλνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε διάγγελμα για την αυριανή επέτειο ανακήρυξης και εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίζει ότι μετέφερε στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, την ετοιμότητα της πλευράς μας όπως επαναρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το πλαίσιό του και με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 Προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και προκειμένου να αποφύγουμε νέα αποτυχία, έδωσε έμφαση στην ανάγκη καλής προετοιμασίας που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση νέας συνόδου σε στέρεο έδαφος.
Σχολιάζοντας την κριτική που του ασκείται στο εσωτερικό μέτωπο, ιδιαίτερα μετά το τέλος της συνόδου στο Κραν Μοντάνα ο πρόεδρος τονίζει ότι ούτε με ακραίες θέσεις θα επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά ούτε και με επιβάρυνση της πλευράς μας για το αδιέξοδο, θα τερματιστεί η κατοχή.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης καλεί την πολιτική ηγεσία σε ενότητα.
Απευθύνει παράλληλα έκκληση προς την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, καλώντας τους να αντιληφθούν πως μια αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται στον αλληλοσεβασμό χωρίς να δημιουργεί νικητές και ηττημένους.
 Μπορούμε, επισημαίνει, να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο, καλά οργανωμένο, χωρίς δυσλειτουργίες και ανοικτές πληγές ευρωπαϊκό κράτος.
 Για την οικονομία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στο διάγγελμά του, ότι με αποφασιστικότητα και έχοντας τη στήριξη της κοινωνίας, του επιχειρηματικού κόσμου, των εργαζομένων και των πολιτικών κομμάτων, καταφέραμε όχι μόνο να διασώσουμε τη χώρα και να βγούμε από τα αδιέξοδα, αλλά να δημιουργήσουμε και προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης και προόδου.
 Ολόκληρο το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά μετά το δελτίο ειδήσεων και τηλεοπτικά μετά το κεντρικό δελτίο.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:28

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιανουαρίου
Μαχαίρι στον αγωνιστικό χώρο, σε αγώνα νέων στην Βραζιλία!
20:30
Νίκη για την ΑΕΚ
20:28
Τεσσάρα ο ΠΑΟΚ στο "Πανθεσσαλικό"
20:26
Μοιρασιά στο ΓΣΠ (βίντεο)
18:26
Αχυρώνας - Ολυμπιάς 0-1, Ομόνοια Αραδίππου - Ξυλοτύμπου 1-2, Ομόνοια 29Μ - Καρμιώτισσα 1-1
18:22
Πρόωρες λεγόμενες βουλευτικές εκλογές -Έκλεισαν οι κάλπες
18:00
Μπουρκίνα Φάσο: Νέες ταραχές – Διαδηλωτές πυρπόλησαν το κτήριο του κυβερνώντος κόμματος
17:21
Διακοπή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές λόγω των σφοδρών ανέμων
17:05
Διαφωνούμε με τις αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών
16:40
Απάτη με τεστ κορoνοϊού και πάσο εμβολιασμένου στην Ιταλία
16:12
Πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας οι αυξήσεις που επέβαλαν οι τράπεζες, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
15:40
Στα €642,4 εκ., αυξημένες κατά €25,6 εκ. οι εισπράξεις από φόρο εισοδήματος για το 2020 σε σχέση με 2019
15:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand