Νέα ερευνητικά προγράμματα από το ΙΠΕ

Σειρά νέων ερευνητικών Προγραμμάτων προκήρυξε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), τα οποία απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα δικαιούχων της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας και παρέχουν πολλαπλές ευκαιρίες χρηματοδότησης.


 
Σε ανακοίνωσή του, το ΙΠΕ αναφέρεται πως τα νέα Προγράμματα έχουν έντονη διάσταση υποστήριξης των κυπριακών επιχειρήσεων και εντάσσονται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.
 
Με προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα €100 εκατομμύρια, το πλαίσιο προγραμμάτων RESTART 2016-2020 στοχεύει στην ανάδειξη του τομέα της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε ένα από τους βασικούς συντελεστές οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου. Ένα σημαντικό μέρος των Προγραμμάτων επικεντρώνεται στους τομείς της ενέργειας, τουρισμού, κατασκευών, μεταφορών-ναυτιλίας, υγείας, γεωργίας, τροφίμων, περιβάλλοντος, πληροφορικής και επικοινωνιών και τεχνολογιών γενικής εφαρμογής», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Τα νέα Προγράμματα είναι:
 
«Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας/Τεχνογνωσίας»
Απευθύνεται σε κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), οι οποίες θα μπορούν να διερευνήσουν προκαταρκτικά την πιθανή βιομηχανική εφαρμογή μιας τεχνολογίας/τεχνογνωσίας, πριν από την έναρξη ενός εκτεταμένου ερευνητικού έργου τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.
 
«Συμμετοχή σε Εκδηλώσεις Διεθνούς Δικτύωσης»
Το Πρόγραμμα στοχεύει στη διεθνή δικτύωση των κυπριακών φορέων και απευθύνεται στις επιχειρήσεις καθώς και σε ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και κοινωφελείς οργανισμούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Αφορά, κατά κύριο λόγο, εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμμετέχει ή διαχειρίζεται το ΙΠΕ, όπως το Δίκτυο Enterprise Europe Network και το Πρόγραμμα «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020».
 
«Βιομηχανική Ιδιοκτησία»
Στόχος του Προγράμματος είναι η μεγιστοποίηση του οφέλους που προκύπτει από την εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν σημαντικά αποτελέσματα που προέκυψαν  από την υλοποίηση ερευνητικού έργου, μέσα από την κατοχύρωση διπλωματών ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικών σχεδίων.
 
«EUROSTARS Κύπρου»
Πρόκειται για το μηχανισμό χρηματοδότησης των κυπριακών φορέων που επιθυμούν να συμμετέχουν σε διεθνή έργα του ευρωπαϊκού Προγράμματος EUROSTARS. Βασική επιδίωξη του EUROSTARS είναι η ενθάρρυνση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (R&D Performing SMEs) να συμμετέχουν σε διεθνικές ερευνητικές δραστηριότητες με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω της δημιουργίας νέων ή βελτιωμένων υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών που αναμένεται να αξιοποιηθούν άμεσα από τους συμμετέχοντες φορείς.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΑΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:50

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού
14:11
Σε 49 σημεία θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μονάδες δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test κορονοϊού
13:44
ΕΔΕΚ: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ αποδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις
13:25
Σ.Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα τα οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος
13:04
Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ
12:51
Λαμβάνονται μέτρα για τερματισμό της ρύπανσης σε περιοχές της Κύπρου, είπε ο Κ. Καδής
12:29
Χωρίς μάσκα και αρνητικό τέστ δεν μπαίνει κανείς στις τάξεις δηλώνει στο ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας. Στόχος τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή
12:10
Αυστραλία: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται
11:54
Εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αθήνα
11:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand