Λέχθηκαν μισές αλήθειες ισχυρίζεται ο Ακιντζί

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι παρουσιάστηκε η μισή αλήθεια από τον Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, για τα τεκταινόμενα στη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση Άϊντα ότι ήταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης που αποχώρησε από τη συνάντηση, ο κύριος Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος εξήγησε όλη την πραγματικότητα.
Εξάλλου, πρόσθεσε, είχα πει ότι αποχώρησα από τη συνάντηση, γιατί δεν έμειναν τρόποι καλής συμπεριφοράς και οι συναντήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο ενός αλληλοσεβασμού.
Επανέλαβε ότι, ενώ ο κύριος Άϊντα έλεγε ότι πρέπει κάτι να γίνει για να αντιμετωπιστεί η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους Τουρκοκυπρίους από την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης φώναζε σαν να ήθελε να του κλείσει το στόμα.
Σύμφωνα με τον Ακιντζί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν είχε τίποτε άλλο να πει και βγήκε έξω κλείνοντας την πόρτα με δύναμη πίσω του.
Για την απόφαση της Βουλής, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στη συνάντηση ότι είναι λανθασμένη.
Αν, τόνισε, το λέει αυτό πίσω από κλειστές πόρτες, πρέπει να το πει και στην κοινότητά του και να πράξει αυτό που επιβάλλεται να γίνει.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι έχει κλυδωνιστεί η εμπιστοσύνη και πρέπει να διορθωθεί η κατάσταση.
Εάν, είπε, με πείσμα δεν διορθωθεί, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.
Για την προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι θα αξιολογήσει τις εξελίξεις και αναλόγως θα αποφασίσει κατά πόσο θα παραστεί.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγές: Ραλλή Παπαγεωργίου, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ του πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, Λιου Γιαντάο. Κυπριακό, Οικονομία και Ουκρανικό στο επίκεντρο (Βίντεο)
20:31
Μαριος Πελεκάνος: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στο δρόμο των προκλήσεων, της έντασης και των απειλών (Βίντεο)
20:02
Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν προτρέπει την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων
19:43
Μπρα ντε φερ Κομισιόν – Κρατών μελών για πλαφόν στο φυσικό αέριο
19:27
Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί συνεχώς – Εμείς είμαστε πολύ ψύχραιμοι και υπομονετικοί
19:12
Αγία Νάπα: Πέραν των διακοσίων κιλών καπνικά προϊόντα εντόπισαν αστυνομία και τμήμα Τελωνείων σε ψυγεία
18:53
Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα «ψευτοδημοψηφίσματα» που διοργάνωσε ο Πούτιν
18:36
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 29/09/22
18:18
Επιτόκια, μείωση ΜΕΔ και αποδοτικότητα μας οδηγούν προς "βιώσιμη κερδοφορία", λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου
17:54
Nord Stream: «Αντικειμενική» έρευνα και «εξηγήσεις» από τις ΗΠΑ ζητά η Μόσχα
17:30
Hermes για συμφωνία παραχώρησης των αεροδρομίων: Εύλογο να προκύπτουν κατά καιρούς διαφορετικές ερμηνείες σε μια συμφωνία διάρκειας 25 ετών
17:17
Ανοικτά μπορούν να παραμείνουν τα γενικά καταστήματα το Σάββατο 1η και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
17:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand