Ταγιάνι: Θέλω να μειώσω την απόσταση μεταξύ θεσμών ΕΕ και πολιτών

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη οι πολίτες της ΕΕ να είναι κοντά στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι να μειώσει την απόσταση μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των πολιτών.Σε ομιλία του ενώπιον της Oλομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Ταγιάνι σημείωσε, μιλώντας μέσω διερμηνέα, πως πιστεύει πολύ στο ρόλο του ΕΚ και των εθνικών κοινοβουλίων, αλλά και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Ευρώπη σε Αφρική και Μέση Ανατολή με τη συμβολή μεσογειακών χωρών όπως η Κύπρος.

Ανέφερε ότι η Ευρώπη εξέρχεται από τη δύσκολη οικονομική κρίση που έπληξε την Κύπρο και την Ιταλία, μαζί με άλλες χώρες και ότι η κατάσταση τώρα βελτιώνεται.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση της ανεργίας, λέγοντας ότι η Κύπρος έχει πετύχει πολλά. Επανέλαβε επίσης τη στήριξη του ΕΚ στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών της ΕΕ.

Για την ανεργία, ο κ. Ταγιάνι είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ότι η κοινωνική πολιτική θα επέλθει μόνο με ισχυρή υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας, της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της βιοτεχνίας, της γεωργίας. Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να εργαστούμε για να πετύχουμε τον πολιτικό στόχο της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας.  Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες αντιντάμπινγκ εντάσσοντας για πρώτη φορά μεταξύ των κριτηρίων το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό ντάμπινγκ. 

Για τα θέματα της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης, ανέφερε ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν προοπτικές και ότι δεν χρησιμεύει μόνο να υψώνουμε τείχη. Ο Πρόεδρος του ΕΚ είπε ότι πρέπει να εμποδιστεί η παράνομη μετανάστευση αλλά θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αναγκαίες λύσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Θα πρέπει όλοι να κινηθούμε αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις, στρέφοντας τα μάτια στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να καταβάλουμε μια προσπάθεια να επιλύσουμε τα προβλήματα αυτής της ηπείρου.

Δίχως άλλο, σημείωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο έχουν να διαδραματίσουν χώρες όπως η δική σας, προσθέτοντας ότι το λέει αυτό ως Μεσογειακός και ο ίδιος. Η Ευρώπη, δύσκολα, χωρίς τη συμβολή των χωρών της Μεσογείου θα μπορέσει να καταλάβει καλά την νοοτροπία και την κατάσταση που επικρατεί στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Εμείς οι Μεσογειακοί έχουμε την ικανότητα να καταλαβαίνουμε καλύτερα τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, είπε, προσθέτοντας ότι επίσης καταλαβαίνουμε την νοοτροπία των Αφρικανών και των Μεσανατολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:51

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand