Επ. Προεδρίας: Θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, δήλωσε σήμερα ότι «παρ’ όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες και την άρνηση που προβάλλει συνεχώς η κατοχική δύναμη, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοουμένου μας».

Σε χαιρετισμό του στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου για τους Αγνοούμενους στη Λευκωσία, ο Επίτροπος Προεδρίας, είπε ότι «ο στολισμός του δέντρου με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων μας συμβολίζει τις ευθύνες της Τουρκίας, το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών, πολλοί από τους οποίους έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και το ανεκπλήρωτο χρέος μας για τη διακρίβωση της τύχης όλων ανεξαίρετα των αγνοουμένων μας».

Πρόσθεσε πως το χρέος αυτό «θα βαρύνει για πάντα τις συνειδήσεις μας και θα είναι ντροπή για όλους αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι μας επιβάλει η ιστορία και η εθνική μας συνείδηση».

Ο κ. Φωτίου μετέφερε στους συγγενείς των αγνοουμένων «τους θερμούς χαιρετισμούς, τον σεβασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διαβεβαίωσή του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων για τη συνεργασία και τη βοήθεια καθώς και την Ομάδα Εθελοντών Πεζοπόρων Ραδιομαραθωνίου για τη συμβολή και συνεισφορά της στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Ευχήθηκε «τα Χριστούγεννα αυτά να είναι τα τελευταία με ανεξακρίβωτη την τύχη όλων των αγνοουμένων μας».

Δέντρο αγνοουμένων στήθηκε και στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων στη Λεμεσό, Μάριος Αντωνιάδης, "μέσα από τη δική μας  φωνή, δίνουμε φωνή στους ίδιους τους αγνοούμενους μας ότι τα δίκαια και τα δικαιώματα τους δεν θα ποδοπατηθούν, δεν θα ξεχαστεί η απώλεια τους μέχρι που με στοιχεία να διακριβωθεί η τύχη τους και του τελευταίου αγνοούμενου μας".

Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οδεύουμε προς λύση του πολιτικού σκέλους του κυπριακού προβλήματος αφήνοντας άλυτο το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού παρουσίασε ο Περδίος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού
12:12
Εξήντα χιλιάδες άτομα πάσχουν από σπάνια νοσήματα στην Κύπρο, σύμφωνα με το ΙΝΓΚ
12:11
Οι δείκτες οικονομικού κλίματος και απασχόλησης αυξάνονται σε ΕΕ και ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο
11:58
Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, στην Αρμενία, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας
11:27
Τα κράτη μέλη μπορούν να επιτρέπουν τη μερική πρόσβαση σε ορισμένα επαγγέλματα του ιατρικού κλάδου
11:15
Η Covid-19 δεν είναι πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα για όσους έχουν άσθμα, καθησυχάζει αυστραλιανή μελέτη
10:49
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 1,3 εκατ. κάτοικοι του Τέξας αντιμετωπίζουν ακόμη διακοπές στην υδροδότηση
10:17
Ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός κρουσμάτων σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού
09:56
Αρχίζει αύριο η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος
09:42
Ο ΠτΔ είναι έτοιμος για την άτυπη συνάντηση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος
09:30
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Χόλογουεϊ
09:25
Επέστρεψε στις νίκες το ΑΠΟΕΛ
09:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand