Επιπρόσθετα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα μελετά η Αστυνομία

Επιπρόσθετα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα μελετά η Αστυνομία, όπως προκύπτει από σχετική σύσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η σύσκεψη έγινε χτες υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας και συμμετείχαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές των επαρχιών, οι Βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές Επιχειρήσεων, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της ΜΜΑΔ, καθώς επίσης και το γραφείο για τον χουλιγκανισμό.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως έγινε μια λεπτομερής ανασκόπηση γενικότερα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για τους αγώνες υψηλού κινδύνου.

Όπως τόνισε οι οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας είναι αυστηρές ως προς την αποτελεσματικότητα και όπως συνεχιστεί η μηδενική ανοχή σε σχέση με την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Σημείωσε επίσης πως έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν κάποιες εισηγήσεις, όπως επίσης και πρακτικά μέτρα για αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, και πως στο πλαίσιο αυτό μελετούνται διάφορα επιπρόσθετα μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Πρόσθεσε πως τα μέλη της Αστυνομίας, και ιδιαίτερα αυτά των αντιοχλαγωγικών ομάδων, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και η στήριξη της ηγεσίας της Αστυνομίας προς τα μέλη της δύναμης είναι δεδομένη.

Από την άλλη, συμπλήρωσε, θα πρέπει, ειδικότερα από την πλευρά τους, οι επικεφαλής αξιωματικοί, ηγήτορες "να γνωρίζουν, να καθοδηγούν και να συμβουλεύουν τα μέλη που εργάζονται για ποδοσφαιρικούς αγώνες".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό η εκπαίδευση που τυγχάνουν τα μέλη της Αστυνομίας και οι ηγήτορες θα συνεχίσει έτσι ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα τους.

Για να προσθέσει ότι πάντα η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα μέτρα και αν συγκρίνει κάποιος τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με επεισόδια και συλλήψεις από το 2014 μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μείωση, ενώ αντιθέτως υπάρχει αύξηση στα διατάγματα αποκλεισμού καθώς και μείωση στους τραυματισμούς.

«Η Αστυνομία προχωρεί, αξιολογεί και πράττει ότι είναι δυνατόν σε σχέση με την αστυνόμευση των αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων υψηλού κινδύνου», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Συμβιβασμός στο Μακάρειο
20:43
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
19:59
243 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το Σάββατο
19:57
Γερμανία: Αισιοδοξία ότι η πανδημία θα έχει τεθεί υπό έλεγχο έως το τέλος του καλοκαιριού
19:25
Σπουδαία νίκη για την Ένωση
18:32
Προχώρησαν με νίκες οι πρωτοπόροι
18:08
Ελλάδα: 1.630 νέα κρούσματα- 29 νεκροί - 379 διασωληνωμένοι
18:02
Απετράπη πώληση μαρμάρου από την αρχαία Σαλαμίνα στο ebay
17:57
Ψαροκάικο εντόπισε και ανέσυρε δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους τύπου "Tornado"
17:42
Ελλάδα:Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ- 70 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς
17:38
Ρώσοι επιστήμονες: Το Sputnik V αποτελεσματικό στα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού
17:14
Άρθρο Έλληνα πρωθυπουργού στα "Νέα" για την πανδημία:Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη
16:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand