Γ. Λακκοτρύπης: Ανανεώθηκαν 3ετής συμβάσεις με βρετανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

Σε ανανέωση των τριετών συμβάσεων με διοργανωτές ταξιδιών από τη Βρετανία, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην τουριστική κίνηση κατά τους χειμερινούς μήνες, προέβη η κυπριακή αντιπροσωπεία στο φετινό World Travel Market του Λονδίνου.

Ο επικεφαλής της αποστολής Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπης είπε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης την Τρίτη ότι η εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του ήταν πως οι βρετανικές εταιρείες έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένες από τη βελτίωση στο τουριστικό προϊόν και από τις εμπειρίες που προσφέρει η Κύπρος στους πελάτες τους.

«Φαίνεται λοιπόν ότι τα  επιτεύγματα των τριών τελευταίων ετών θα διατηρηθούν προχωρώντας στο 2018, αλλά και ότι θα ενισχυθεί η κίνηση κατά τη χειμερινή περίοδο, που είναι το μεγάλο μας στοίχημα, κρίνοντας από την αύξηση της χωρητικότητας ως προς τις αεροπορικές θέσεις για το χειμώνα 2017-2018», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι από το χειμώνα της περιόδου 2013-14 έως το χειμώνα του 2016-17 η αύξηση στις αφίξεις έφτασε σχεδόν στο 66%, αν και σε συγκριτικά μικρά απόλυτα μεγέθη (από χονδρικά 300 σε περίπου 500 χιλιάδες επισκέπτες). «Επιδίωξή μας με βάση τη μελέτη στρατηγικής», είπε ο υπουργός, «είναι μέχρι το 2030 το 40% των επισκεπτών να έρχονται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο ίδιος σημείωσε πάντως ότι δεν έχουν εκλείψει οι προκλήσεις, όπως κυρίως η αβεβαιότητα που επικρατεί ως αποτέλεσμα της πορείας προς το Brexit, η οποία επηρεάζει αρνητικά για τον κυπριακό τουρισμό την ισοτιμία στερλίνας-ευρώ. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος προσπαθεί να δώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη «προβλεψιμότητα» στους Βρετανούς τουριστικούς εταίρους.

Ο κ. Λακκοτρύπης πλαισιωνόταν στην Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου από τον Πρόεδρο του ΚΟΤ Άγγελο Λοΐζου και τον εκτελούντα χρέη Γενικού Διευθυντή Μαρίνο Μενελάου.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις μεταξύ άλλων με την TUI, την Thomas Cook, την Jet2 Holidays, την Olympic Holidays, το ταξιδιωτικό γραφείο Cyplon και την AGTA (Σύνδεσμος Ελλήνων Τουριστικών Πρακτόρων Η.Β.).

Αναφερόμενος στην παύση πτήσεων της Aegean μεταξύ Βρετανίας και Κύπρου και την πτώχευση της Monarch, ο Υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως τουλάχιστον για τη θερινή περίοδο το κενό φαίνεται να καλύπτεται από άλλες εταιρείες.

Κληθείς να σχολιάσει την ικανοποιητική απόδοση του τουρισμού την τελευταία τριετία, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, από την πολιτική ανοιχτών αιθέρων και τα νέα πολεοδομικά κίνητρα έως τη δουλειά του ΚΟΤ και τις συμφωνίες που έχει συνάψει ο οργανισμός.

Συμπλήρωσε ότι τώρα είναι ώρα διαρθρωτικών αλλαγών, αναφερόμενος στην πρόταση για σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού που θα σημάνει την «αναβάθμιση» του ΚΟΤ.

Ο κ. Λοΐζου παρατήρησε ότι στη θετική πορεία του κυπριακού τουρισμού έχει συμβάλει η εξωστρέφεια του ΚΟΤ και η επιτυχία της συνεργασίας του με όλους τους εταίρους. Όπως είπε, μέχρι πολύ πρόσφατα ο κάθε φορέας του τουρισμού είχε το δικό του επιχειρηματικό πλάνο το οποίο δε μοιραζόταν με τους υπόλοιπους, κάτι που άλλαξε από το 2014.

Έδωσε ως παράδειγμα τέτοιας κακής νοοτροπίας την τύχη των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες, όπως τόνισε, ουδέποτε είχαν συζητήσει το πλάνο μάρκετινγκ που είχαν με τον ΕΟΤ για να υπάρξει αλληλοσυμπλήρωση. «Πρέπει να υπάρχει πλήρης συντονισμός από όλους για όλα», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ.

Το βράδυ της Τρίτης η κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχει σε εκδήλωση δικτύωσης με επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Βρετανία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand