Καμία επίπτωση στους ξένους φοιτητές από το Brexit

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δεν θα έχει επιπτώσεις στους ξένους φοιτητές που ήδη σπουδάζουν ή προτίθενται να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council)


Το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει η ανακοίνωση, πάντα καλωσόριζε και συνεχίζει να καλωσορίζει υψηλής ποιότητας ξένους φοιτητές και σημειώνει παράλληλα ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των ξένων φοιτητών που μπορούν στη χώρα.

Όπως αναφέρεται, πέραν των 500 χιλιάδων ξένων φοιτητών από περισσότερες από 80 χώρες σπουδάζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές αυτοί συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη διαφορετικότητα και στη πνευματική ζωντάνια της εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελούν μια σημαντική συμβολή στην ικανότητα έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου και στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της γνώσης.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στο μεταναστευτικό καθεστώς των Ευρωπαίων φοιτητών, στο καθεστώς των διδάκτρων και στη πρόσβαση στα φοιτητικά δάνεια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές μετά το δημοψήφισμα ούτε για τις συνθήκες των Βρετανών πολιτών που ζουν στην ΕΕ ούτε και για τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ισχύει και για όσους σπουδάζουν ή εργάζονται σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, προστίθεται.

Η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει επίσης ότι για τους φοιτητές, τους επισκέπτες, τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που ήδη βρίσκονται ή που επιθυμούν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υπάρξει άμεση αλλαγή στη πολιτική παραχώρησης βίζας.

Η Εταιρεία Φοιτητικών Δανείων [Student Loans Company (SLC)] του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε επίσης ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας τους Ευρωπαίους πολίτες που φοιτούν στα αγγλικά πανεπιστήμια και που είναι λήπτες φοιτητικών δανείων από την SLC ή που σκοπεύουν να ξεκινήσουν σπουδές απ΄ αυτό το φθινόπωρο ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αυτά τα δάνεια και τις επιδοτήσεις μέχρι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών τους.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα 2021” σε Μεσόγειο και Αιγαίο
12:55
Σιζόπουλος: Η ελληνοκυπριακή με την άτυπη πενταμερή πλευρά θα οδηγηθεί σε αχαρτογράφητα νερά
12:45
Την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού παρουσίασε ο Περδίος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού
12:12
Εξήντα χιλιάδες άτομα πάσχουν από σπάνια νοσήματα στην Κύπρο, σύμφωνα με το ΙΝΓΚ
12:11
Οι δείκτες οικονομικού κλίματος και απασχόλησης αυξάνονται σε ΕΕ και ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο
11:58
Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, στην Αρμενία, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας
11:27
Τα κράτη μέλη μπορούν να επιτρέπουν τη μερική πρόσβαση σε ορισμένα επαγγέλματα του ιατρικού κλάδου
11:15
Η Covid-19 δεν είναι πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα για όσους έχουν άσθμα, καθησυχάζει αυστραλιανή μελέτη
10:49
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 1,3 εκατ. κάτοικοι του Τέξας αντιμετωπίζουν ακόμη διακοπές στην υδροδότηση
10:17
Ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός κρουσμάτων σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού
09:56
Αρχίζει αύριο η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος
09:42
Ο ΠτΔ είναι έτοιμος για την άτυπη συνάντηση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος
09:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand