Λιμενική αστυνομία σε μόνιμη βάση στον Πύργο Τηλλυρίας

Ξεχωριστή μέρα για την ακριτική Τηλλυρία χαρακτήρισε την σημερινή ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης μετά την σύσκεψη στο αλιευτικό καταφύγιο της ακριτικής κωμόπολης και την τελετή εγκαθίδρυσης από την λιμενική και ναυτική αστυνομία μονίμου σταθμού για την επιτήρηση της ακτογραμμής της περιοχής.

Το πρωί κλιμάκιο της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας υπό τον διοικητή της δύναμης Κυριάκο Μαυρή επισκέφτηκε την περιοχή και παρακάθισαν σε σύσκεψη με τον πρόεδρο και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Η κοινότητα έχει ήδη παραχωρήσει στην δύναμη κτίριο για τις ανάγκες του σταθμού που θα δημιουργηθεί ενώ από σήμερα το αλιευτικό καταφύγιο της Τηλλυρίας θα αποτελεί πλέον μόνιμη βάση για σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας το οποίο θα περιπολεί στα ανοικτά με στόχο τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών των παράτυπων μεταναστών.  
Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου ανέφερε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι πολύ σωστή και αναμένεται να ανακόψει την ροή μεταναστών μέσω της ακριτικής αυτής περιοχής. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξεως Ιωνά Νικολάου για την γενναία απόφαση όπως είπε που έλαβε.
Ο διοικητής της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας εξέφρασε την ευχή να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της εισόδου στην χώρα παράτυπων μεταναστών. Ταυτόχρονα , συνέχισε, αναμένεται να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αλλά και των ξένων επισκεπτών. Ο κ. Μαυρής ευχαρίστησε το κοινοτικό συμβούλιο Κάτω Πύργου για την συνεργασία και την στήριξη της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας που εγκαθιστά πλέον σταθμό και στο αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τηλληρίας.  Στόχος των αρχών είναι η αποτελεσματική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχή, με σκοπό την σύλληψη των παράνομων διακινητών ενόσω αυτοί βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή , αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:06

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Η ΥΔΔΤ κα Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας
19:14
Ράλι Κύπρος: Προηγείται ο Γαλαταριώρτης, εγκατέλειψε ο Νάσερ (βίντεο)
18:40
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία
18:11
Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο ΜΕD5 και μεταναστευτικό
18:11
Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο . Το θέμα έληξε
18:04
Επιστρέφει η «Παραδοσιακή βραδιά στο ΡΙΚ» (trailer)
18:01
Ελλάδα: 1.853 νέα κρούσματα σήμερα, 333 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand