Ακιντζί: Η λύση θα μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές

Η λύση στο Κυπριακό θα μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και σε τρία σημεία, ελευθερία, ισότητα και ασφάλεια δεν θα γίνει καμία υποχώρηση, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί υποδεχόμενος το διοικητή των “δυνάμεων ασφαλείας”, υποστράτηγο Ερχάν Ουζούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν την 1η Αυγούστου για τα 40χρονα από την ίδρυση των GKK, όπως είναι γνωστές οι “δυνάμεις ασφαλείας”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι στο θέμα της ασφάλειας η τ/κ πλευρά, που είναι μικρότερη αριθμητικά, έχει περισσότερο δίκιο. “Βεβαίως και θέλουμε τις εγγυήσεις της Τουρκίας, αυτό δεν υπάρχει πλευρά που δεν το έχει κατανοήσει”. Οι λόγοι ασφάλειας για τη μια πλευρά δεν πρέπει να αποτελούν απειλή για την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ευχόμενος η ευρύτερη περιοχή να γίνει πεδίο συνεργασίας και ειρήνης και όχι αντιπαραθέσεων και πολέμου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι από αυτό θα επωφεληθεί και η Τουρκία.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι την 1η Αυγούστου υπάρχουν κι άλλοι εορτασμοί στα κατεχόμενα (ίδρυση της ΤΜΤ και η κατάκτηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς), αλλά ο πιο σημαντικός είναι η 40η επέτειος από την ίδρυση των “δυνάμεων ασφαλείας”. Αυτό δεν έχει το νόημα της προετοιμασίας για πόλεμο, σημείωσε, ακριβώς το αντίθετο έχει σημασία στο όνομα μιας μόνιμης ειρήνης, λέγοντας ότι με την υψηλή εκπαίδευση και τις εργασίες σε άλλους τομείς, οι “δυνάμεις ασφαλείας” είναι έτοιμες να αποτρέψουν καταστροφές.
Ο υποστράτηγος Ουζούν μιλώντας κατά τη συνάντηση ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης στο Κυπριακό, οι “δυνάμεις ασφαλείας” θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:26

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Ελλάδα - Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι,
18:04
Αμερικανική έρευνα: Το κοινό κρυολόγημα καταπολεμά την Covid-19, ενεργοποιώντας ιντεφερόνες
17:55
Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας
17:43
Περίπατος για την Εθνική απέναντι στην Ανδόρα
17:38
Η Βουλή καλείται να εγκρίνει 22 νομοθετήματα μέχρι τέλος του 2021 για το Ταμείο Ανάκαμψης
17:28
Υπό ελέγχο η πυρκαγιά σε περιοχή των Κελοκεδάρων
17:10
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Τζο Μπάιντεν- Βλαντίμιρ Πούτιν: Έξι μήνες καυστικών σχολίων
15:57
Συμφωνία στη διαμάχη Airbus-Boeing ανακοινώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ
15:45
Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση της Ομόνοιας για τη νέα σεζόν
15:22
Παραχωρήθηκε στην τουρκική «πρεσβεία» η γη για το νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία
15:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand