Προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς

Στην άμεση πρόσληψη ενός Ειδικού Παθολόγου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, και θα εκτελεί καθήκοντα που θα του ανατεθούν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, ενός Ειδικού Καρδιολόγου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και θα εκτελεί καθήκοντα Ειδικού Καρδιολόγου, και ενός Ειδικού Ενδοκρινολόγου, ο οποίος θα μπορεί να καλύπτει μερικώς τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ανακοίνωσε πως προχωρεί το Υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των δύο νοσοκομείων.

Περαιτέρω προχωρεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με ενίσχυση άμεσα του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με έναν γιατρό σε πρώτο στάδιο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ειδικά κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.
Ακόμα θέτει την επιτήρηση του Θαλάμου Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς υπό την επιστημονική διεύθυνση και εποπτεία της επικεφαλής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, η οποία και θα έχει το γενικό πρόσταγμα για την εύρυθμη λειτουργία του Θαλάμου Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.
Επίσης, προχωρεί άμεσα με την αγορά υπηρεσιών οδηγών ασθενοφόρων, ούτως ώστε να συμπληρωθούν πλήρως όλες οι βάρδιες, με σκοπό την μεγιστοποίηση της χρήσης των τεσσάρων ασθενοφόρων που υποστηρίζουν το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς καθώς και με την αγορά υπηρεσιών χημείου, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς κατά τις ώρες που το Χημικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου δεν δύναται να λειτουργεί, ούτως ώστε να καλύπτονται και να υποστηρίζονται πλήρως, τόσο το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ) όσο και ο Θάλαμος Εσωτερικής Νοσηλείας, σε ανάγκες βιοχημικών και αιματολογικών εξετάσεων, καθ’ όλο το 24ωρο.
Προχωρεί εξάλλου άμεσα με την αγορά υπηρεσιών, στην κάλυψη ακτινολογικής υποστήριξης του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς κατά τις ώρες που το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου δεν δύναται να λειτουργεί, ούτως ώστε να καλύπτονται και να υποστηρίζονται πλήρως, τόσο το ΤΑΕΠ, όσο και ο Θάλαμος Εσωτερικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, καθ’ όλο το 24ωρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας οι αποφάσεις αυτές, οι οποίες υλοποιούνται άμεσα, δεν αποτελούν οριστικές λύσεις για τα νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, αλλά πρώτα αναγκαία βήματα αντιμετώπισης των προβλημάτων που κρίνονται ως ιδιαίτερα στην παρούσα φάση.
Το Υπουργείο Υγείας καταλήγει αναφέροντας ότι συνεχίζει τη μελέτη όλων των ειδικότερων ζητημάτων, τα οποία άπτονται της λειτουργίας των δύο νοσηλευτηρίων, ώστε να προβεί στην επαναξιολόγηση της όλης κατάστασης, προκειμένου να προχωρήσει με κινήσεις οι οποίες θα αντιμετωπίζουν μεσομακροπρόθεσμα όλα τα λειτουργικά προβλήματα των δύο νοσοκομείων.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:34

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand