Το Facebook βελτιώνει την παρουσία της επιχείρησης σας

Είναι γεγονός ότι το Facebook άλλαξε τον τρόπο που οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με το κοινό τους και προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Πλέον αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο που έρχεται να συμπληρώσει την παρουσία της επιχείρησης. 

Αυτό που είναι απαραίτητο είναι ο κάθε επιχειρηματίας, οποιαδήποτε εταιρία και αν έχει, να τηρεί ορισμένους βασικούς κανόνες για να ανοίξει ένα ενεργό κανάλι επικοινωνίας με το πελατολόγιο του και βεβαίως να το μεγαλώσει. 

Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να αναθέσουν εξωτερικά τη διαχείριση του Facebook, ενώ άλλες προτιμούν να κάνουν εσωτερική διαχείριση.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ορισμένες συμβουλές και κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται πριν ξεκινήσετε μια εταιρική σελίδα στο Facebook ή αν θέλετε να βελτιώσετε την υπάρχουσα. 

Ας δούμε τις πιο βασικές από αυτές: 

1. Κάθε εταιρική σελίδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στο Facebook. Να αναφέρει την κατηγορία που ανήκει, τη διεύθυνση, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, το website, το ωράριο ακόμη και υπεύθυνο επικοινωνίας. 

2. Είναι απαραίτητο η φωτογραφία του προφίλ που συνήθως είναι το λογότυπο ή μια εικόνα από το κατάστημα να έχει τη σωστή επεξεργασία και να είναι καθαρή. 

3. Δεν είναι απαραίτητο όσα γράφετε στο Facebook να έχουν μια επίσημη γραφή. Ωστόσο δώστε μεγάλη προσοχή σε ορθογραφικά λάθη. 

4. Χρησιμοποιήστε tag που μπορεί να ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας ή το κοινό σας. 

5. Φροντίστε να έχετε καθημερινή παρουσία στο Facebook. Πρέπει να φαίνεται ότι η σελίδα ανανεώνεται καθημερινά. Όσο περισσότερες αναρτήσεις την ημέρα τόσο το καλύτερο για τη σελίδα σας.

6. Μην περιορίζεστε με επαναλαμβανόμενα προϊόντα για να μην γίνει βαρετή η σελίδα. Βρείτε ένα άρθρο που ενδιαφέρει το κοινό σας και κάντε αναδημοσίευση προσθέτοντας το σχόλιό σας.

7. Ανεβάστε μόνο φωτογραφία με ένα σχόλιο. Είναι αρκετό, δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά να υπάρχει μεγάλο κείμενο, αλλά ένα σχόλιο είναι απαραίτητο. 

8. Βασικός στόχος είναι η επικοινωνία και η διάδραση με τους φίλους της σελίδας. Έτσι θα πρέπει κάποιος να παρακολουθεί τα σχόλια και να απαντάει κρατώντας την επικοινωνία ανοικτή. Φροντίσετε να απαντήσετε σε σχόλια όσο το δυνατόν πιο άμεσα γίνεται. Εκτός από ένα απλό γραπτό σχόλιο, μπορείτε να προσθέσετε κάποια φωτογραφία ή να βάλετε ένα βίντεο. Αυτό σίγουρα απαιτεί χρόνο... 

9. Προσέξτε πού κάνετε like μέσα από την εταιρική σελίδα γιατί αυτό χαρακτηρίζει την επιχείρησή σας. 

10. Θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να είστε δημιουργικοί. Δεν είναι αρκετό να ανεβάζει κάποιος στην εταιρική του σελίδα μόνο προσφορές ή μόνο προϊόντα... Μπορείτε να μοιραστείτε μια εκδήλωση που θέλετε να κάνετε μελλοντικά ή να κάνετε μια ερώτηση και να ζητήσετε να σας απαντήσουν. Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα από την επικαιρότητα που να ενδιαφέρουν το κοινό σας ή κάποιες συμβουλές και άρθρα. 

Είναι σημαντικό οι «φίλοι» σας να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μια αυτόματη μηχανή που απαντάει ούτε μια καθαρά επαγγελματική σχέση... Άλλωστε στο Facebook ονομάζονται «φίλοι» και όχι πελάτες...

Πηγή : supply.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:36

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Στρουμπί - Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Άγιο Συλά
13:44
Ο κορωνοϊός θα καταλήξει να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα, εκτιμούν κορυφαίοι Βρετανοί ειδικοί
13:42
Το SPD θα ζητήσει την έγκριση των μελών του για να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό
13:36
Αυστηροποιούνται οι ποινές για πρόκληση πυρκαγιάς, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας
13:13
Ηράκλειο: Αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη για τα πενήντα χρόνια από το θάνατό του
13:00
Σειρά αποφάσεων εκσυγχρονισμού νομοθετικού πλαισίου για αποτροπή πυρκαγιών
12:57
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας
12:49
Προειδοποιήσεις στη Βρετανία για αγορές πανικού ενόψει Χριστουγέννων λόγω ελλείψεων σε τρόφιμα
12:31
2η παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Σύστημα «Πληρώνω όσο Πετώ»
12:28
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών
12:07
Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Άγιο Συλά και Στρουμπί
12:00
Συνάντηση στη Νέα Υόρκη με στελέχη ExxonMobil έχουν Πρόεδρος, ΥΠΕΞ και Υπουργός Ενέργειας την Παρασκευή
11:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand