Συνεχίζει και σήμερα η απεργία λεωφορείων στην Πάφο

Για  δεύτερη μέρα σήμερα δεν έχουν κινηθεί τα λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ που εκτελούν καθημερινά περίπου 300 δρομολόγια σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου.

Τα λεωφορεία του οργανισμού παραμένουν ακινητοποιημένα μέχρι που η πολιτεία υλοποιήσει τις συμβατικές τις υποχρεώσεις υποστηρίζει ο διευθυντής της εταιρείας Γεώργιος Ιωαννίδης ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός μεταφορών Μάριος Δημητριάδης  χαρακτηρίζει  αχρείαστη την απεργία.   
Από την απεργία επηρεάζονται πέντε  χιλιάδες μαθητές της πόλης και επαρχίας Πάφου καθώς επίσης άλλοι οκτώ περίπου  χιλιάδες επιβάτες, ως επί το πλείστο συνταξιούχοι, που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τα  λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ  παραμένουν σταθμευμένα  μέχρι η πολιτεία να βοηθήσει έμπρακτα στην ανανέωση του στόλου, ως είναι και η συμβατική της υποχρέωση, σύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού Γεώργιο Ιωαννίδη.
Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο στους δρόμους της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης να κινούνται ακόμη λεωφορεία που δεν διαθέτουν κλιματισμό ή τις στοιχειώδεις ανέσεις στους επιβάτες τους. Το υπουργείο μεταφορών, καταγγέλλει ο κ. Ιωαννίδης, προβαίνει σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική πτυχή της συμφωνίας των δύο μερών, με επιστέγασμα την κωλυσιεργία του να εφαρμόσει την πρόνοια εκσυγχρονισμού του στόλου του οργανισμού. Θέση που απορρίπτει ο υπουργός μεταφορών Μάριος Δημητριάδης τονίζοντας ότι το Υπουργείο  άναψε το πράσινο φως για ανανέωση του στόλου του οργανισμού, αλλά δεν δεσμεύεται να καλύψει ολόκληρο το κόστος για απόσβεση της αγοράς καινούργιων λεωφορείων, πέραν της τετραετίας που ισχύει η παρούσα σύμβαση.
Την απαρέσκεια τους  για την απόφαση του ΟΣΥΠΑ για την απεργία εξέφρασαν  και οι οργανωμένοι γονείς της επαρχίας.  Η  πρόεδρος της  ομοσπονδίας συνδέσμων γονέων σχολείων μέσης εκπαίδευσης Πάφου Άντρη Σάββα ανέφερε ότι οι μαθητές και οι γονείς τους θα έπρεπε να είχαν μείνει εκτός της αντιπαράθεσης ενώ κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να βρει τους τρόπους να καλύψει τον χαμένο εκπαιδευτικό χρόνο.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:35

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Τζο Μπάιντεν- Βλαντίμιρ Πούτιν: Έξι μήνες καυστικών σχολίων
15:57
Συμφωνία στη διαμάχη Airbus-Boeing ανακοινώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ
15:45
Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση της Ομόνοιας για τη νέα σεζόν
15:22
Παραχωρήθηκε στην τουρκική «πρεσβεία» η γη για το νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία
15:19
Γερμανία-Γαλλία απόψε στις δέκα από το ΡΙΚ2 και το ΡΙΚHD
15:15
Καλή κλήρωση για την Κύπρο στο Davis Cup
15:09
Και επίσημα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη
15:03
ΗΠΑ-ΕΕ: Είναι τεράστια ευκαιρία η συνεργασία μας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν
14:53
Mεγάλης σπουδαιότητας η συντήρηση μωσαϊκών στην αρχαία Σαλαμίνα λέει ο Τ. Χατζηδημητρίου
14:40
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Γενεύη ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν- Πούτιν
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand