Νέο καράβι με πρόσφυγες στην Πάφο

Σύροι πρόσφυγες έφτασαν εκ νέου στην Κύπρο από την Τουρκία επιβαίνοντας σε καΐκι που είχε αποπλεύσει από τα Τουρκικά παράλια.

Το καΐκι εντοπίστηκε χθες το απόγευμα να πλέει ακυβέρνητο στις βόρειες ακτές της Κύπρου. Το κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης οργάνωσε επιχείρηση με την συμμετοχή πτητικών μεσών αλλά και ακάτων της λιμενικής και τελικά το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι του Λατσιού. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 130 άτομα, ανάμεσα τους ένα βρέφος που γεννήθηκε στην διάρκεια του ταξιδιού πάνω στο καΐκι, άλλα 50 παιδιά, 20 γυναίκες και 59 άνδρες. Ανάμεσα στους ανήλικους υπάρχουν δυο παιδιά που δεν συνοδεύονταν από τους γονείς τους . Κάποιοι από τους  πρόσφυγες κυρίως έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν περισσότερο για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η λεχώνα με το βρέφος.  Επί ποδός βρέθηκαν από την πρώτη στιγμής  όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες  που παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια στους μετανάστες.

Οι πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν χθες βράδυ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον αστυνομικό σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς και σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν στην Κοκκινοτριμιθια.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες και ανακρίσεις έχουν  εντοπιστεί  4 απαγορευμένοι μετανάστες οι οποίοι είχαν απελαθεί παλαιότερα από την Κύπρο.

Οι  μετανάστες υποστηρίζουν ότι πλήρωσαν δυο χιλιάδες δολάρια Αμερικής ο κάθε ένας στον Τούρκο διακινητή -ιδιοκτήτη του σκάφους ο οποίος τους εγκατέλειψε στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.