Πράσινο εκπαιδευτικό ίδρυμα το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σημαντική διάκριση έλαβε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την περιβαλλοντική του πολιτική, αφού ανακηρύχθηκε Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για το 2015 από τις οργανώσεις Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης χαιρέτησε την απόφαση για την επιβράβευση της πολυδιάστατης δραστηριότητας του Πανεπιστημίου στα θέματα περιβάλλοντος και τόνισε πως η βράβευση αποτελεί το επιστέγασμα των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο, αφού κατά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια ερευνητική, επιστημονική και κοινωνική δράση στα ευρύτερα θέματα του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πολιτών με περιβαλλοντική γνώση, περιβαλλοντική συνείδηση και περιβαλλοντική ευθύνη.

Η ιδέα του “Πράσινου Πανεπιστημίου, πρόσθεσε, προέκυψε με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήριά του και αποσκοπεί να απαντήσει στις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας. Με τη λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου «Φαέθων», αλλά και την προγραμματισμένη κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου «Απόλλων», το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα αποτελεί, μέχρι το 2016, το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο, το οποίο θα είναι πλήρως απεξαρτημένο από συμβατική ηλεκτρική ενέργεια και θα εξαρτάται ενεργειακά αποκλειστικά από τον ήλιο, αξιοποιώντας στο έπακρο τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ανέφερε περαιτέρω.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη, όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα αντιμετωπίζει θετικά και με ενδιαφέρον τα θέματα που αφορούν γενικότερα στο περιβάλλον και αγκαλιάζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται όσον αφορά στην προστασία του και την πράσινη ανάπτυξη. «Επιθυμούμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυπριακή κοινωνία ότι αυτός ο τόπος μπορεί να δημιουργήσει μια καινούρια πράσινη εναλλακτική ανάπτυξη», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:35

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Τζο Μπάιντεν- Βλαντίμιρ Πούτιν: Έξι μήνες καυστικών σχολίων
15:57
Συμφωνία στη διαμάχη Airbus-Boeing ανακοινώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ
15:45
Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση της Ομόνοιας για τη νέα σεζόν
15:22
Παραχωρήθηκε στην τουρκική «πρεσβεία» η γη για το νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία
15:19
Γερμανία-Γαλλία απόψε στις δέκα από το ΡΙΚ2 και το ΡΙΚHD
15:15
Καλή κλήρωση για την Κύπρο στο Davis Cup
15:09
Και επίσημα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη
15:03
ΗΠΑ-ΕΕ: Είναι τεράστια ευκαιρία η συνεργασία μας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν
14:53
Mεγάλης σπουδαιότητας η συντήρηση μωσαϊκών στην αρχαία Σαλαμίνα λέει ο Τ. Χατζηδημητρίου
14:40
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Γενεύη ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν- Πούτιν
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand