Τέσσερα βραβεία έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τα ετήσια Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας απονεμήθηκαν και φέτος σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές για σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας και τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας διοργανώνουν και απονέμουν από κοινού κάθε χρόνο το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2015» στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», απονεμήθηκε στον Μάριο Πολυκάρπου, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Tεχνολογίας Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων «Κοίος», για τη συνολική προσφορά του στην επιστήμη.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2015» για τη Θεματική Ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» απονεμήθηκε στον Δρα Παύλο Στεφάνου, για το έργο που υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο, «Μοντελοποίηση της ιξωδοελαστικότητας πολυμερικών νανοσυνθέτων βασιζόμενοι στις αρχές της θερμοδυναμικής εκτός ισορροπίας».

Στη Θεματική Ενότητα «Επιστήμες Ζωής» νικητής αναδείχθηκε ο Δρ Παναγιώτης Παπαγεώργης, για το έργο που υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εντοπισμός και λειτουργικός χαρακτηρισμός νέων γονιδίων που εμπλέκονται στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού». Η έρευνα, που διεξήχθη υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, αφορά στην ανακάλυψη ενός νέου καρκινικού δείκτη και πιθανό θεραπευτικού στόχου κατά του καρκίνου του μαστού.

Στη Θεματική Ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» νικήτρια αναδείχθηκε η Δρ Καλυψώ Ιορδάνου, για το έργο που επίσης υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματολογίας». Η έρευνα, που διεξήχθη σε συνεργασία με τον Aντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κώστα Κωνσταντίνου, αφορά στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων επιχειρηματολογίας μαθητών Λυκείου και προπτυχιακών φοιτητών.

Οι νέοι επιστήμονες θα λάβουν χορηγία ύψους €35.000 έκαστος για συνέχιση της έρευνάς τους.

Όπως αναφέρεται, τα «Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας» και τα «Κυπριακά Βραβεία Έρευνας» απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των «Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2015» που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι οι εν λόγω διακρίσεις αποδεικνύουν, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο έχει, όπως τόνισε, δημιουργήσει σπουδαία παράδοση στην κατάκτηση κορυφαίων διακρίσεων, προσφέροντας έτσι την εμπειρογνωμοσύνη του τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και διεθνώς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:05

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Μπάιντεν προς Ερντογάν: Η λύση των δύο κρατών δεν είναι καν στο τραπέζι-Αρνητική εξέλιξη το θέμα των Βαρωσίων
21:37
Ο ΠΟΥ χαιρέτισε τη δέσμευση της G7 για τα εμβόλια, όμως είπε πως χρειάζονται περισσότερα γρήγορα
21:15
Λάσετ: Η πανδημία κατέστησε σαφές ότι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι πιο σημαντική από ποτέ
20:46
Ένας θάνατος και 57 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:30
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι 30 σύμμαχοι δεσμεύονται σε ενίσχυση της άμυνας της ευρωατλαντικής περιοχής, έναντι όλων των απειλών
20:03
Περιφέρεια Νάπολης: Δεν θα χορηγήσουμε εμβόλιο Pfizer σε όσους πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση με Astrazeneca
19:54
Μέρκελ: Η Συμμαχία πρέπει να βρει «τη σωστή ισορροπία» απέναντι στην Κίνα
19:12
Xωρίς μάσκα υπάρχει ο κίνδυνος της επανεμφάνισης της πανδημίας, σύμφωνα με επιστήμονες
18:42
Και για το Kυπριακό μίλησαν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ Μέρκελ - Ερντογάν
18:07
Κορονοϊός- Eλλάδα: 472 νέα κρούσματα - 18 θάνατοι - 353 διασωληνωμένοι
18:02
Η Γεωργία περιμένει την απόφαση του ΝΑΤΟ για την ένταξή της στην συμμαχία
17:26
Υπ.Γεωργίας:Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand