Τέσσερα βραβεία έρευνας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τα ετήσια Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας απονεμήθηκαν και φέτος σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές για σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας και τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας διοργανώνουν και απονέμουν από κοινού κάθε χρόνο το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2015» στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», απονεμήθηκε στον Μάριο Πολυκάρπου, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Tεχνολογίας Ευφυών Συστημάτων και Δικτύων «Κοίος», για τη συνολική προσφορά του στην επιστήμη.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2015» για τη Θεματική Ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» απονεμήθηκε στον Δρα Παύλο Στεφάνου, για το έργο που υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο, «Μοντελοποίηση της ιξωδοελαστικότητας πολυμερικών νανοσυνθέτων βασιζόμενοι στις αρχές της θερμοδυναμικής εκτός ισορροπίας».

Στη Θεματική Ενότητα «Επιστήμες Ζωής» νικητής αναδείχθηκε ο Δρ Παναγιώτης Παπαγεώργης, για το έργο που υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εντοπισμός και λειτουργικός χαρακτηρισμός νέων γονιδίων που εμπλέκονται στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού». Η έρευνα, που διεξήχθη υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, αφορά στην ανακάλυψη ενός νέου καρκινικού δείκτη και πιθανό θεραπευτικού στόχου κατά του καρκίνου του μαστού.

Στη Θεματική Ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» νικήτρια αναδείχθηκε η Δρ Καλυψώ Ιορδάνου, για το έργο που επίσης υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματολογίας». Η έρευνα, που διεξήχθη σε συνεργασία με τον Aντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κώστα Κωνσταντίνου, αφορά στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων επιχειρηματολογίας μαθητών Λυκείου και προπτυχιακών φοιτητών.

Οι νέοι επιστήμονες θα λάβουν χορηγία ύψους €35.000 έκαστος για συνέχιση της έρευνάς τους.

Όπως αναφέρεται, τα «Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας» και τα «Κυπριακά Βραβεία Έρευνας» απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των «Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2015» που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι οι εν λόγω διακρίσεις αποδεικνύουν, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο έχει, όπως τόνισε, δημιουργήσει σπουδαία παράδοση στην κατάκτηση κορυφαίων διακρίσεων, προσφέροντας έτσι την εμπειρογνωμοσύνη του τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και διεθνώς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:05

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.