Τρία βραβεία έρευνας σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ από το ΙΠΕ

Τρεις εργασίες φοιτητών του ΤΕΠΑΚ βραβεύονται φέτος από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Φοιτητές στην Έρευνα (ΦΟΙΤΩ) 2013-2014». Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΠΑΚ αναφέρει πως ο διαγωνισμός ΦΟΙΤΩ, διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας» του ΙΠΕ και αφορά προπτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες, που εκπονούνται από φοιτητές οποιασδήποτε εθνικότητας, που φοιτούν σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου ή Κύπριοι, που φοιτούν σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού.

Οι φοιτήτριες Ιωάννα Αγγελίδου και Χαρά Αποστολίδου του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων απέσπασαν το 1ο βραβείο για προπτυχιακούς φοιτητές, με την εργασία «Μελέτη της βιοποικιλότητας των αρθροπόδων οργανισμών στο εσωτερικό και στα περιθώρια της καλλιέργειας τομάτας», με επιβλέποντα τον Λέκτορα Μενέλαο Σταυρινίδη.

Στον Χάρη Γεωργίου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών απονέμεται το 3ο βραβείο προπτυχιακής εργασίας, για την εργασία του με θέμα «Ακτινοβόληση μετάλλων με λέιζερ υπερβραχέων παλμών» και επιβλέποντα τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργο Κωνσταντινίδη.

Ο Μάριος Κερίμης, φοιτητής του προγράμματος Μάστερ στη Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, κέρδισε το 1ο βραβείο για μεταπτυχιακούς φοιτητές για την εργασία του με τίτλο «Ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση νερού στον ξενοδοχειακό τομέα της Κύπρου» και επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή Θεόδωρο Ζαχαριάδη.

Η βράβευση των φοιτητών από το ΙΠΕ, που θα συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο, θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2014» που διοργανώνει το Ίδρυμα.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 11:22

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Ελλάδα - Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι,
18:04
Αμερικανική έρευνα: Το κοινό κρυολόγημα καταπολεμά την Covid-19, ενεργοποιώντας ιντεφερόνες
17:55
Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας
17:43
Περίπατος για την Εθνική απέναντι στην Ανδόρα
17:38
Η Βουλή καλείται να εγκρίνει 22 νομοθετήματα μέχρι τέλος του 2021 για το Ταμείο Ανάκαμψης
17:28
Υπό ελέγχο η πυρκαγιά σε περιοχή των Κελοκεδάρων
17:10
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Τζο Μπάιντεν- Βλαντίμιρ Πούτιν: Έξι μήνες καυστικών σχολίων
15:57
Συμφωνία στη διαμάχη Airbus-Boeing ανακοινώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ
15:45
Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση της Ομόνοιας για τη νέα σεζόν
15:22
Παραχωρήθηκε στην τουρκική «πρεσβεία» η γη για το νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία
15:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand