«Το πνεύμα των Χριστουγέννων» δεν είναι πια εδώ

Ο Τζον Μουρ, ο πιο αγαπημένος Άγιος Βασιλής, ο οποίος ενσάρκωσε τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο μέσα από τις διαφημίσεις της Coca Cola, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

Άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 86 ετών και η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στο Σάσεξ της Βρετανίας.

Ο Τζον Μουρ πρωταγωνίστησε σε δεκάδες τηλεοπτικές διαφημίσεις της Coca Cola και είχε θεωρηθεί ως το «πνεύμα των Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με τον Independent, δεν αποχωριζόταν εύκολα το κοστούμι του Αγίου Βασίλη αφού πολλές φορές φορούσε την κόκκινη στολή και τις μαύρες μπότες για να διασκεδάσει τα παιδιά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Το 2011 ο Μουρ είχε δηλώσει στους Financial Times πως η «δουλειά» του Αγίου Βασίλη δεν είναι εύκολη.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέχεις. Δεν μπορείς να θεωρείς πως κάθε παιδί έχει και τους δυο γονείς του ή αυτός που είναι μαζί του είναι απαραίτητα ο γονιός του. Μου έχει τύχει οκτάχρονα να μου ψιθυρίζουν πως θα ήθελαν να έρθει στο σπίτι για τα Χριστούγεννα η μαμά τους» είχε πει.

Όταν δεν ήταν... Άη Βασίλης ο Τζον Μουρ δεν έμενε στο Ροβανιέμι αλλά στο δυτικό Σάσεξ και έβγαζε τα προς το ζην δουλεύοντας ως οδηγός ταξί και μπάρμαν.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.