Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας

Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σήμερα, ο Γερμανός πρόεδρος θα συναντηθεί με θύματα του περυσινού καταστροφικού σεισμού στο Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ το ραντεβού του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα είναι προγραμματισμένο για αύριο, Τετάρτη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Τουρκία στα επτά χρόνια της προεδρικής του θητείας και προτίμησε να αρχίσει την επίσκεψή του από την Κωνσταντινούπολη αντί για την πρωτεύουσα Άγκυρα και να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ιμάμογλου, που ανήκει στην κεμαλική αντιπολίτευση. Στο αεροδρόμιο της Πόλης, η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ήταν χαμηλόβαθμη - τον περίμενε ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέκρινε πρόσφατα τη στάση του Ερντογάν έναντι του Ισραήλ και έχει εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία του για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία.

Στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 2,8 εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής. Από αυτούς, περίπου 1,2 εκατομμύρια είναι Γερμανοί πολίτες που ήδη ψηφίζουν στη Γερμανία.

K.K./M.A.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2024 - 05:10

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
21:00
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.