Τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 καθώς και το εμβόλιο της γρίπης σε άτομα άνω των 60 ετών εισηγείται το Υπουργείο Υγείας

Τον εμβολιασμό, αμέσως, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της νόσου Κόβιτ 19 καθώς και το εμβόλιο της γρίπης σε άτομα άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα εισηγείται το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο συνιστά όπως οι ένοικοι των στεγών ευγηρίας, καθώς και άλλων κλειστών δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και κατόπιν συγκατάθεσης από τους συγγενείς, όπου χρειάζεται, να εμβολιάζονται με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μάλιστα ότι εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται εκ νέου επίσκεψη από κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις στέγες ευγηρίας και τις κλειστές δομές. Το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε και στην έγκριση των νέων μέτρων για αντιμετώπιση της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

- Επίδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σαραντα-οκτώ ωρών, για επισκέψεις σε Οίκους Ευγηρίας, Νοσηλευτήρια, Εξωτερικά Ιατρεία, Οδοντιατρεία, Κλειστές Δομές και χώρους φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων, σε πρόσωπα ηλικίας άνω των 12 ετών.

- Για τους ίδιους χώρους, υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εργαζόμενους και επισκέπτες άνω των 12 ετών.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιανουαρίου 2024 - 17:25

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Άντονι Μπλίνκεν: Η Χαμάς το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός
08:26
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα
06:44
Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και 74 αγνοούμενοι από πλημμύρες
06:30
Μεγάλο Σάββατο: Έγινε η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου
05:43
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
05:18
03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
21:00
Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Αίγυπτο με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.