Ραγδαία αύξηση καταγράφουν κρούσματα και νοσηλείες με κορονοϊό. Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Ραγδαία αύξηση καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι νοσηλείες με κορονοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής, Κώστας Κωνσταντίνου, τόνισε πως παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά στις εντατικές είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, οι νοσηλείες από κορονοϊό αγγίζουν τα επίπεδα των μεγάλων κυμάτων της πανδημίας.

Ταυτόχρονα είπε πως το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρεί τον πληθυσμό συνδυασμός αναπνευστικών λοιμώξεων, που παράλληλα με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Μιλώντας, επίσης, στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσίων, Ευαγόρας Ταμπούρης ανέφερε ότι χθες διπλασιάστηκαν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό, αφού προσήλθαν στα εμβολιάστικά κέντρα τριακόσια-ογδόντα άτομα, σε σχέση με διακόσια-πενήντα που προσέρονται συνήθως ημερησίως.

Επισημαίνοντας ότι το ποσοστό εμβολιασμού εξακολουθεί να είναι χαμηλό, ο κύριος Ταμπούρης σημείωσε ότι τα κέντρα  παραμένουν ανοικτά καθημερινά σε όλες τις πόλεις μέχρι τις δυόμισι.

Στην Κρατική Έκθεση στην Λευκωσία και στο κέντρο Λινόπετρας στην Λεμεσό, το ωράριο λειτουργίας παρατείνεται μέχρι τις πέντεμισι το απόγευμα.

Η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα γίνεται χωρίς την ανάγκη διευθέτησης ραντεβού.  

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Στην σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, πραγματοποιείται το απόγευμα, στο υπουργείο Υγείας, σύσκεψη της υπουργού με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό.

Η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι θα αξιολογηθούν τα νέα επιστημονικά δεδομένα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους ή και σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δ.Κ./Π.Χ.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιανουαρίου 2024 - 11:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
21:00
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.