Καταγγελία ΠΑΣΥΝΟ: Αποκλείονται νοσηλευτές από διοικητικές θέσεις στον ΟΑΥ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ότι «αποκλείει νοσηλευτές και μαίες από τη συμμετοχή τους σε θέσεις που προκηρύσσονται από τον Οργανισμό».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζεται ότι η συντεχνία αναφέρεται στις τελευταίες προκηρύξεις Γενικού Διευθυντή, Διευθυντή, Ανώτερου Λειτουργού, Λειτουργού, οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι θεωρεί «απαράδεκτη, ακατανόητη και ανεπίτρεπτη τη θέση του ΟΑΥ να παραγνωρίζει επαγγελματίες υγείας κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων που φθάνουν μέχρι το διδακτορικό και να εντάσσει στα σχέδια υπηρεσίας άλλες ειδικότητες».

Αναφέρει περαιτέρω πως «μετά από αγώνες και διεκδικήσεις ο κλάδος νοσηλευτών και μαιών πέτυχε την κατάταξή του στην πανεπιστημιακή επιστημονική βαθμίδα, στην κλίμακα Α8 - 10 -11, που σημαίνει ότι ο κλάδος έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην επιστημονική δομή και οι εργαζόμενοι σε αυτόν έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, να ανελίσσονται και να πληρούν θέσεις στη διοικητική δομή» και προσθέτει πως «η προκήρυξη των θέσεων στον ΟΑΥ χωρίς τη συμπερίληψη προσόντων νοσηλευτικής και μαιευτικής καταστρατηγεί τις αρχές της ισότητας και την αμεροληψία σύμφωνα με το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ότι «δεν έχει κανέναν θέμα για την ένταξη των άλλων επαγγελματιών υγείας αλλά δεν αποδέχεται το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί ο νοσηλευτικός κλάδος»

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Ανακοίνωση Ανόρθωσης για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στο χώρο που στεγάζεται το κυλικείο της ομάδας
13:00
Νεκρός από μαχαίρωμα οπαδός της Ναντ πριν τον αγώνα με τη Νις
12:58
Πρώτο triple-double στη σεζόν για τον Γιάννη
12:57
Τρείς αγώνες σήμερα για το πρωτάθλημα
12:54
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι η Υπουργός Υγείας
12:34
Ουκρανία: Επίθεση της Ρωσίας με 12 drones και πύραυλο κρουζ
12:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/12/2023
11:50
"Δεν θα υπάρξει νίκη κατά Χαμάς αν το Ισραήλ δεν προστατεύει αμάχους" λέει ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας
11:05
Σύλληψη 24χρονης για υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών σε κρατούμενο
11:00
Φιλιππίνες: Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τον ισχυρό σεισμό
09:41
Αύριο η τελική θέση της Κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο
09:22
O ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας
08:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand