Eνίσχυση μηχανισμών παρέμβασης ζητά το Hope for Children για βία στα σχολεία

Είναι σημαντική η ενίσχυση των προγραμμάτων και μηχανισμών παρέμβασης και πρόληψης της βίαιης συμπεριφοράς σε παιδιά αναφέρει το Hope For Children με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό σωματικής βίας σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας.

Ο Οργανισμός, αφού εκφράζει βαθιά ανησυχία για τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα της βίας στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ότι τέτοια περιστατικά αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη θωράκισης της σχολικής κοινότητας με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία με σκοπό τη πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και την αποτελεσματική διαχείριση.

Υπενθυμίζει ότι μέρος των δράσεών του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εστιάζουν στην προστασία των παιδιών που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά ως θύτες, παιδιά-στόχοι και παρατηρητές αναγνωρίζοντας ότι οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις είναι επιβλαβείς για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αναφέρει εξάλλου ότι προσφέρει συμβουλευτικές τηλεφωνικές γραμμές όπως η “Γραμμή Βοήθειας” 1466 η οποία λειτουργεί επί 24ωρης βάσης, 7 ημέρες την εβδομάδα δωρεάν και παράλληλα, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ, λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111 η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να καλούν δωρεάν και ανώνυμα για να λάβουν καθοδήγηση και υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης.   

Αναφέρει ότι είναι στη διάθεση όλων των αρμοδίων φορέων για ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών έτσι ώστε να υπάρξει συλλογική εντατικοποίηση των προσπαθειών διαχείρισης και πρόσληψης του φαινομένου της βίας στα σχολεία.   

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
18:47
Υπουργός Οικονομικών: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας
18:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
17:59
Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Γάζας-Έκτακτη συνεδρία αύριο της ΓΣ του ΟΗΕ
17:31
Μείωση παρατηρείται στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, είπε ο Χ. Ανδρέου
17:17
Κυρώσεις για χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ
16:47
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 11/12/23
16:31
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας: Το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή για τον ρόλο των τραπεζών
16:15
Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων
16:03
Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
15:30
Ελβετία: Η αστυνομία αναζητεί 36χρονο που σκότωσε δύο ανθρώπους
15:20
Κίρζης: «Δεν είμαστε κοντά σε προπονητή, δεν θα βιαστούμε, εμπιστευόμαστε Τσολάκη (Τι είπε για επενδυτή, οφειλές, Μιλόγεβιτς, Κονναφή) - VID
14:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand