Περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας "Getxophoto 2023"

Photo by Lucas Bambozzi - A vingança é uma espécie de justiça selvagem


Έργα πέραν των 20 φωτογράφων από χώρες, όπως η Ελβετία, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, ο Ισημερινός, το Μεξικό, η Αργεντινή, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βραζιλία, παρουσιάζονται στο ετήσιο Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην πόλη Γκέτσο, κοντά στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Το θέμα του Getxophoto είναι η παύση, ως μια δυνητικά επαναστατική χειρονομία σε εποχή υπερπαραγωγικότητας και μόνιμης σύνδεσης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ενδιαφέρον έχουν οι οπτικές αφηγήσεις που εκφράζουν εποχές άλλων κοσμοθεωριών ή μη παραγωγικούς χώρους, που προβάλλουν αντίσταση στον κόσμο μας με γρήγορο ρυθμό.

Ακόμη, προσθέτουν, ενδιαφέρον έχουν οι εναλλακτικές φαντασιώσεις της βαθιάς οικολογίας, η ταχεία κατανάλωση πληροφοριών και πως μεταφράζεται στην οπτική οικονομία, ο χρόνος στη φωτογραφία και η υποκειμενική εμπειρία του χρόνου.

Ο M'Hammed Kilito στις φωτογραφίες του ερευνά και τεκμηριώνει τον θάνατο των οάσεων στη χώρα του, το Μαρόκο λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αλόγιστης χρήσης των σπάνιων υδάτινων πόρων τους.

Kikiliko_01.jpg


Ο Arturo Soto συμμετέχει με τη συλλογή του Today, αφιερωμένη στη γειτονιά από την οποία κατάγεται, την Πόλη του Μεξικού, το Τεπεπάν. Αρχικά ήταν μια περιοχή με λιθόστρωτα δρομάκια χτισμένα σε ηφαιστειακά πετρώματα και σήμερα είναι προάστιο της μητρόπολης.

Soto_01.jpg


Με το The SIM Project, η Liz Hingley δείχνει τον ρόλο των καρτών SIM στη διατήρηση των διακρατικών δικτύων στοργής και φροντίδας.

Liz_04.jpg


O Stephen Gill αποτυπώνει στη Σουηδία ένα από απέραντα σκανδιναβικά τοπία, στα οποία φαίνεται ότι τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ. Λάτρης των πουλιών από την παιδική του ηλικία, ο Gill άρχισε να υποψιάζεται ότι ίσως αυτή η έλλειψη δραστηριότητας ήταν παραπλανητική και αποφασισμένος να απομακρύνει τα πουλιά από τον ουρανό, τοποθέτησε μια ξύλινη κολόνα μπροστά από το παράθυρο της κουζίνας του. Ο Gill φωτογράφισε τα πουλιά με το ίδιο πλαίσιο και με το ίδιο τοπίο, το οποίο αλλάζει με το πέρασμα των εποχών στο πρότζεκτ του «The Pillar».

pillar.jpg


To Getxophoto 2023 επιμελήθηκε η Maria Ptqk, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην καλλιτεχνική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων, το έργο της οποίας βασίζεται στις τομές μεταξύ τέχνης, τεχνοεπιστήμης και φεμινισμού.



Μ.Β



Πηγή: Getxophoto 2023

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2023 - 12:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.