Νομική κόντρα της βρετανικής κυβέρνησης με την επιτροπή διερεύνησης της πανδημίας

JESSICA TAYLOR UK PARLIAMENT / AFP

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αψηφήσει τη διορία που είχε θέσει η επικεφαλής της ανεξάρτητης έρευνας για το χειρισμό της πανδημίας για την παράδοση όλων των μηνυμάτων και σημειώσεων του τότε Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η λαίδη Χάλετ είχε αξιώσει από το αρμόδιο Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου την επίδοση των μηνυμάτων εν τω συνόλω τους και δίχως διαγραμμένα αποσπάσματα έως το απόγευμα της Πέμπτης, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα διέπραττε ποινικό αδίκημα.

Το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου γνωστοποίησε στη βαρόνη Χάλετ ότι «με λύπη» ζητά τη διενέργεια νομικής έρευνας για την ορθότητα του αιτήματός της. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα αρχής».

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες ότι αν παραδίδονταν όλα τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει τους κρίσιμους εκείνους μήνες ο Μπόρις Τζόνσον, τότε θα υπονομευόταν η ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ μελών της κυβέρνησης.

Πάντως την Τετάρτη εκπρόσωπος του κ. Τζόνσον ανακοίνωσε ότι τα μηνύματα παραδόθηκαν από την πλευρά του στο Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου και ότι ζητούσε την επίδοσή τους στη λαίδη Χάλετ.

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουνίου 2023 - 20:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.