Τζουντόκα από χρυσάφι

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το τζούντο σάρωσε κυριολεκτικά τα μετάλλια στη χθεσινή πρεμιέρα κατακτώντας επτά χρυσά, ένα αργυρό και έξι χάλκινα μετάλλια. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το άθλημα στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, αφού το προηγούμενο και πάλι στη Μάλτα το 2003 η Κύπρος είχε κερδίσει πέντε Χρύσα.

Ασφαλώς είναι ένας αριθμός που αφήνει ικανοποιημένος του ανθρώπους του αθλήματος και γενικότερα ολόκληρη την αποστολή που βρίσκεται στη Μάλτα.

Παράλληλα αποδεικνύει ότι τα βήματα προόδου του αθλήματος τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλα ενώ το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έπονται ακόμα καλύτερες ημέρες.

Την αρχή έκανε ο Πέτρος Χριστοδούλου στη κατηγορία των 60kg. Ο νεαρός τζουντόκα που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν πρι της Αυστρίας, χθες έκανε ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων και κέρδισε πανεύκολα τη θέση στο πιο ψηλό βάθρο αποδεικνύοντας ότι πλέον ότι είναι για μεγάλα πράγματα.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και ο πρωταθλητής μας Γιώργος Μπαλαρτασβίλι έκανε το καθήκον του κερδίζοντας το χρυσό στην κατηγορία των 66 kg, πιστοποιώντας την αγωνιστική του σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κέρδισε το χρυσό στους πρόσφατους κοινοπολιτειακούς αγώνες.

Την πρώτη θέση στη κατηγορία των +100kg κατέκτησε και ο 18χρονος Γιάννης Αντωνίου που πέρσι κέρδισε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Νέων, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική του πορεία.

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όπως αναμενόταν, ανέβηκε και η Σοφία Ασβεστά στη κατηγορία των 52Kg που μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε τελικά την αντίσταση της Αλάγια από το Μονακό. Να υπενθυμίσουμε ότι η Σοφία είχε κερδίσει χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό U21 και U23.

Χρυσό και από τον Κυπριανό Ανδρέου στα 73Kg. Ο 21 ετών τζουντόκα μέτρα ήδη αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό.

Στο πιο ψηλό σκαλί ανέβηκε και ο Άριστος Μιχαήλ στην κατηγορία των - 90Kg με τον 25χρονο πρωταθλητή μας να μετρά και αυτός αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό.

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Γιώργος Κρουσανιωτάκης στην κατηγορία των 100Kg, συμπληρώνοντας τον εκπληκτικό αριθμό των επτά χρυσών. Ο 24χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό στο Open Αφρικής.

Αξιοσημείωτο της χθεσινής ημέρας το γεγονός ότι κανένας αθλητής μας δεν έχασε στους αγώνες κατατάξεις. Είτε ήταν για τη πρώτη θέση είτε για την 3η θέση.

Ο πίνακας μεταλλίων

ΧΡΥΣΟ

Πέτρος Χριστοδουλίδης 60Kg

Γιάννης Αντωνίου +100Kg

Γιώργος Μπαλαρτασβίλι 66Kg

Σοφία Ασβεστά 52Kg

Κυπριανός Ανδρέου 73Kg

Άριστος Μιχαήλ - 90Kg

Γιώργος Κρουσανιωτάκης

ΑΡΓΥΡΑ

Βερόνικα Καλαϊτζίδου 48Kg

ΧΑΛΚΙΝΑ

Κυπριανού Μαρία 48K

Αδαμαντία Χριστοδουλίδη 52Kg

Σιάκος Παναγιώτης 73Kg

Δημητρίου Ντιάνα 63 Kg

Κεσόφ Πέτρος 81 Kg

Οδυσσέας Γιωργάκης 81Kg

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2023 - 20:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.