Βρετανία: Σχέδια κυβέρνησης για εφαρμογή ανώτατου ορίου τιμών

Photo by Christophe SIMON / AFP

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει σχέδια για εφαρμογή ανώτατου ορίου τιμών, από καταστήματα και υπεραγορές, σε βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί και το γάλα.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Telegraph”, το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ βρίσκεται σε συνομιλίες με τις υπεραγορές για επίτευξη συμφωνίας, παρόμοιας με αυτήν που επιτεύχθηκε στη Γαλλία, όπου οι μεγαλύτεροι πωλητές λιανικής χρεώνουν στη "χαμηλότερη δυνατή τιμή”.

Τις επαφές επιβεβαίωσε, σήμερα, σε δηλώσεις στο BBC ο υπουργός Υγείας, Στιβ Μπάρκλι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει τον ψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα από το 1970. Οι τιμές, κατά τον τελευταίο χρόνο, αυξήθηκαν, κατά 19%.

Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιβάλει περιορισμούς, αποδίδοντας τις ψηλές τιμές στην άνοδο του κόστους της ενέργειας, των μεταφορών, των μισθών και των των τιμών παραγωγού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ, REUTERS

ΠΑΧ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2023 - 17:38

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Δεν θα παραστεί η Τουρκία στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τη σκόνη
12:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.