Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη

Στόχος ένοπλης επιθέσης έγιναν τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της Μεράλ Ακσενέρ, συμμάχου του Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου, υποψηφίου κατά του Ερντoγάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της στην Κωνσταντινούπολη η Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε πως «ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ» και έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα «πιστόλια» που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ»!

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Καλού Κόμματος, Ιμπραχίμ Οζκάν, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που η σφαίρα τρύπησε το τζάμι και καρφώθηκε σε μία καρέκλα του εστιατορίου των γραφείων: «Τα κεντρικά Γραφεία του Κόμματος ΙΥΙ δέχθηκαν πυρά από άγνωστα άτομα. Οι υπηρεσίες διερεύνησης εγκλημάτων συνεχίζουν τις έρευνες» ανέφερε.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδίκασε το γεγονός μέσω Twitter

Σε πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της Μεράλ Ακσενέρ, η οποία χαρακτηρίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ευθεία απειλή:

«Να προσέχετε. Εμένα με λένε Ταγίπ, το επώνυμό μου είναι Ερντογάν. Να προσέχεις τον Ερντογάν, να προσέχεις στο όνομα Ταγίπ. Να μιλάς ανάλογα όταν μιλάς. Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

Η Μεράλ Ακσενέρ δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση αυτή του Ερντογάν. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν με απειλεί. Δεν τους υπολογίζω εγώ αυτούς. Η διεύθυνσή μου είναι γνωστή, η διεύθυνση του κόμματός μου είναι γνωστή.

Δεν θα μπαίναμε στο τρένο αν φοβόμασταν το σίδερο. Έχω έτοιμη την τσάντα μου και η Σηλυβρία δεν είναι κρύα για εμένα» και είχε δηλώσει από την πλευρά της, με την αναφορά της στη Σηλυβρία να τονίζει ότι δεν φοβάται τη φυλακή, καθώς σε αυτή την κωμόπολη δυτικά της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται οι φυλακές όπου κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν κατηγορούμενοι για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2023 - 13:30

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.