Εντατικοποιούνται από Δευτέρα οι έλεγχοι για «λαμπρατζιές» Επί ποδός η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού

Για να προλάβει τα χειρότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού προετοιμάζεται για ελέγχους σε «λαμπρατζιές», που ήδη έκαναν την εμφάνιση τους πλησίον εκκλησιών, ενόψει της γιορτής του Πάσχα. Από τη Δευτέρα 15 αστυνομικοί θα ελέγχουν κάθε βράδυ κυρίως προβληματικά σημεία στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Το θέμα απασχόλησε ευρεία σύσκεψη στην ΑΔΕ Λεμεσού, στην παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Παιδείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Εκκλησίας και άλλων εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν οι διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ξύλων, ελαστικών και άλλων εύφλεκτων και επικίνδυνων υλικών στις λαμπρατζιές, που προετοιμάζουν νεαροί στις ενορίες τους.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις αρχές του μήνα η υπηρεσία έχει κληθεί σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις για κατάσβεση φωτιών που ανάβουν στο χώρο τα νεαρά πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή για να διαφυλάξουν τις λαμπρατζιές τους από νεαρούς άλλων ενοριών. Πρόσθεσε ότι νεαροί έχουν θεαθεί να φοράνε κουκούλες και να έχουν απειλητικές διαθέσεις και σε περιπτώσεις όπου η φωτιά κρίνεται ως ακίνδυνη, τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύγουν να πλησιάσουν και αποχωρούν.

Από πλευράς Τοπικών Αρχών αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα σε κάποιες ενορίες είναι μεγάλο και χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση, με την ηγεσία της ΑΔΕ Λεμεσού να διαβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, με όσα μέσα έχει στη διάθεση της.

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, είπε ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα που αποτελείται από 15 αστυνομικούς, με επικεφαλής αξιωματικό, η οποία από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιεί περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας για διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας.

«Κάποια από τα μέτρα που λαμβάνει η αστυνομία είναι ο έλεγχος περιοχών που θεωρούνται προβληματικές, μετά από χαρτογράφηση που έχουμε κάνει, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Τοπικές Αρχές, για απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων και αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι έλεγχοι γίνονται και για κροτίδες, ενώ σε μια προσπάθεια πρόληψης του φαινομένου, «γίνονται πολλές διαλέξεις στα σχολεία και σε άλλους χώρους όπου βρίσκονται νεαροί, από την κοινοτική αστυνόμευση και από τον πυροτεχνουργό της Αστυνομίας».

Όσον αφορά τις μέρες της Μεγάλης Παρασκευής και το Μεγάλο Σάββατο, συνέχισε, θα αυξηθούν τα μέτρα, θα  ζητηθεί ενίσχυση από τη ΜΜΑΔ με ειδικές ομάδες, «ούτως ώστε να ανταποκριθούμε δυναμικά σε όλα σχεδόν τα επεισόδια που θα καλεστούμε, για να μην υπάρχουν τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι γονείς, που οφείλουν, όπως σημείωσε, να συμβουλεύουν και να ελέγχουν τα παιδιά τους.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 15:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Ιουνίου
Καταδικάζει επιθέσεις κατά αστυνομικών ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου
21:45
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 6 Ιουνίου
21:31
Συνελήφθησαν τρεις για την επίθεση κουκουλοφόρων στην Αγία Φύλα
21:10
Κομισιόν : Παρουσίασε νέο σχέδιο Δράσης για τους μεταναστευτικούς διαδρόμους
21:05
Άλλη μια σύλληψη για την επίθεση και ληστεία διανομέα στη Λεμεσό
20:38
Δεν πρόκειται για ρατσιστικό συμβάν δηλώνει ο Πρόεδρος
20:30
Έδωσε συμπληρωματική κατάθεση η 25χρονη Τουρκοκύπρια που δέχθηκε επίθεση
20:25
Δεν τον άφησαν να περάσει από το οδόφραγμα και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς
19:33
UEFA: Ανακοίνωσε δραστηριότητες για την υποστήριξη των σεισμοπαθών στην Τουρκία και τη Συρία
19:16
Η ουκρανική αντεπίθεση αποκρούστηκε δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
18:52
Δραματική η κατάσταση μετά την ανατίναξη του φράγματος στη Χερσώνα
18:36
Ελαφρώς αυξημένο το ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές του 2024
18:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand