Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποπέμπει τον υπουργό Άμυνας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

"Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ", ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση.

Ο Γκάλαντ μίλησε πρόσφατα κατά του ιδιαίτερα αμφισβητούμενου σχεδίου για την αναμόρφωση του ισραηλινού δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η αποπομπή του υπουργού Άμυνας γίνεται την επομένη της ομιλίας του, κατά την οποία ζήτησε να υπάρξει παύση ενός μήνα στη διαδικασία της δικαστικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι φοβάται πως η συνέχιση της διχόνοιας ανάμεσα στους πολίτες για αυτό το θέμα θα δημιουργήσει "πραγματική απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ".

Ο Γιόαβ Γκάλαντ ζήτησε επίσης να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και υπογράμμισε ότι "οι μεγάλες αλλαγές σε εθνικό επίπεδο πρέπει να γίνονται μέσω της διαβούλευσης και του διαλόγου".

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2023 - 21:49

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

31 Μαΐου
Τις προοπτικές της κυπριακής ναυτιλίας συζήτησαν Στεφάνου - Χατζημανώλη
18:40
Νόμιμη η άμυνα της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας εκτιμά το Βερολίνο
18:23
Απάντηση Νομικής Υπηρεσίας στις δηλώσεις προέδρου ΠΑΣΠ
18:12
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 31 Μαΐου
18:00
Υποθαλάσσιο αγωγό Αφροδίτης - Αιγύπτου ανακοίνωσε η NewMed Energy
17:21
Δικαιώθηκε ο τέως υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο Καιρού 31/5/23
16:33
Στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς
16:24
Χειροπέδες σε δύο οδηγούς για όριο ταχύτητας
16:18
Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος
16:00
Ρωσία: Επίθεση με drones σε δύο διυλιστήρια πετρελαίου
15:21
Σύντομα προτάσεις στο Υπουργικό για βελτίωση των συνθηκών στις Κεντρικές Φυλακές (Βίντεο)
14:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand